Kararsız Seçmen Partileri Solladı! AKP’deki Kararsız Oranı Yüzde 37!

Kararsız Seçmen Partileri Solladı! AKP'deki Kararsız Oranı Yüzde 37!

Metropoll Araştırma, Ağustos ayı anket sonuçlarını açıkladı. Ankette kararsız seçmen sonuçları dikkat çekti. AKP’deki kararsız oranı yüzde 37’ye çıkarken, tüm seçmenler arasında bu oran yüzde 21 oldu.

Muhalefetin erken seçim çağrıları ve adaylık tartışmaları devam ederken, Metropoll Araştırma’nın Ağustos ayı anket sonuçları dikkat çekti.

Aykırı’nın aktardığına göre, kararsız seçmenlerin oranı artmaya devam ederken, AKP’deki kararsız oranı yüzde 37’ye yükseldi.

KARARSIZ YÜZDE 21.2

Z kuşağı ile birlikte seçimin kaderini belirleyeceği düşünülen kararsız seçmenlerin genel oranı yüzde 21.2 oldu. Metropoll Araştırma, 2018 seçimlerinde oy verdikleri parti baz alınan katılımcılara “Bu pazar bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz” sorusu soru. Katılımcılardan yüzde 21.2’i “kararsız” kalırken, kararsızlar arasında en büyük kaybı AKP yaşadı.

Ağustos ayı itibariyle “Kararsızım” cevabı veren seçmenlerin yüzde 37’si eski AK Parti seçmeni olurken, iktidar partisini yüzde 15.8 ile CHP seçmeni, yüzde 5.3 ile İYİ Parti seçmeni, yüzde 3.3 ile de HDP seçmeni takip etti.

Anket: Kararsız seçmen partileri solladı! AKP'deki kararsız oranı yüzde 37

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!