Karamollaoğlu: Demirtaş ve Kavala Tahliye Olmalı, Böyle Hukuk Olmaz

Karamollaoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun Açıkladığı Cumhurbaşkanı Adayı Kriterlerine Destek

Saadet lideri Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın taliye edilmesi gerektiğini belirterek, “Böyle bir hukuk devleti olmaz. Bir insanı tutuklayacaksınız, beraat edecek, tam tahliye edeceği zaman yeni bir dava açacaksınız. Hukukla böyle oynanmaz, kimse aptal değil” dedi.

Saadet Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV 100’de Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına katıldı. Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

“Selahattin Demirtaş tahliye olmalı. Böyle bir demokrasi böyle bir hukuk devleti olmaz. Siz bir insanı tutuklayacaksınız, hapse atacaksınız. Aleyhte bir dava var. Beraat edecek, tam tahliye olacağı zaman yeni bir dava açacaksınız ve ondan dolayı tutuklayacaksınız. Ya hukukla böyle oynanmaz, kimse aptal değil. Böyle şey olur mu? Bu hukuk mu olur o zaman? Sayın Erdoğan kendi halini, geçmişi düşünsün. Şiir okuduğu için siyaseten yasaklandı. Bu bir hukuk cinayetiydi. Şimdi başkası okuduğu zaman ‘Yok arkadaş ben iyi niyetle okudum, öbürünün canına okurum’ diyor. Öyle şey olur mu? Buna adalet denir mi? Onun için meselelere bi-taraf yaklaşmaya ihtiyacımız var.

Ben hareketleri, tavırları, politikaları itibarıyla bir şahsı veya bir partiyi tasvip etmeyebilirim ama bunun üzerine bir şeyler daha ekleyerek onu düşmanlaştıramam. Yapmadığı işi, söylemediği sözü ona istinat edemem. Olmaz böyle bir şey.

Zaten Türkiye’nin problemi şu anda bu. Sayın Erdoğan bunu görse bile görmezden geliyor. Düne kadar, kendisi hukuksuzluğa maruz olduğu için bütün dünyayı arkasına alarak Türkiye’ye geldi. Siyasete girdi.

Osman Kavala için de aynı şeyi söylüyorum. Osman Kavala’yı tanımam, bilmem. Hiç tanımadığım bir insan. Türkiye’nin AİHM kararına uyması gerekiyor, Sayın Erdoğan bunu kendisi getirdi.

HDP meşru. Meclis’te var, Meclis’i yönetiyor. Bütçeden destek alıyor, milletvekilleri ve onların da dokunulmazlıkları var. Bütün bunlar onların meşru olduğunu gösteriyor. Ha haklarında bir dava açıldı, bir soru işareti var. O soru neticesinde de belki parti kapatılabilir. Ama kapatılana kadar meşru bir partidir. Bunu biz bu şekilde söyleriz. İttifak yapar mıyız? O ayrı bir konu.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!