Kanlı Hamas baskınından sonra İsrail saldırdı: Taş üstünde taş bırakmadılar

featured

İsrail ordusunun, Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı saldırıların ardından Hamas ve Filistinli gruplarla çatışması sürüyor.

İsrail ile Hamas arasında süren çatışmalar 4. gününe girerken, Lübnan sınırında da henüz küçük çaplı olan çatışmalar devam ediyor.

İsrail, Gazze Şeridi’nin sınırında kontrolü sağladığını, sınıra asker ve mühimmat yığdığını duyurdu.

İsrail’in Gazze’yi bombalaması devam ediyor.

İSRAİL GAZZE’YE SALDIRININ SÜRECEĞİNİ DUYURDU

İsrail, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın elinde tuttuğu rehinelerin “zarar görmesi pahasına” Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdüreceğini duyurdu.

İsrail’in hava saldırısı bütün gece devam etti.

Ordu radyosundan paylaşılan açıklamada, Gazze’ye saldırıların, Kassam Tugayları’nın elinde tuttuğu “İsrailli rehinelerin nerede olduğuna dair doğru bilgi mevcut olmadığı sürece onlara zarar verme pahasına bile gerçekleştirileceği” belirtildi.

Yıkımın boyutu gözler önüne serildi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına ilişkin, “Uzun bir mücadeleye ve tüm olasılıklara hazırız. Düşmanımız, hayal kırıklığı ve utançtan başka bir şey elde edemeyecek” dedi.

Sözcü Ebu Ubeyde, “Aksa Tufanı operasyonumuz, İsrail işgal güçlerinin başlattığı saldırılara karşı bir tepkidir ve kutsallarımızı savunmaktır” ifadesini kullandı.

İsrail Cumartesi gününden beri Gazze’yi hedef alıyor.

Filistinli direniş grubu Kassam Tugayları’nın hala savaşın gidişatına hakim olduğunu belirten Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik bir kara harekatı düzenleme yönünde tehditte bulunmasının “gülünç” olduğunu vurguladı.

Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik bombardımanında sivil tesisleri bombalayarak, çocukları ve aileleri katlettiğine işaret ederek, “Düşman güçleri, şu ana kadar 60 saatten fazladır savaşçılarımızla (kara savaşı yoluyla) yüzleşemedi. Mücahitlerimiz, işgal ordusunun Gazze tümenini tamamen yok etti. Sahada birçok yerde savaşımız hala devam ediyor” diye konuştu.

İsrail’in hava operasyonu sırasında birçok bina ve yerleşim birimi yerle bir oldu.

Filistinli direnişçilerin, İsrailli güçlerden çok sayıda unsuru esir aldığına işaret eden Ebu Ubeyde, esir takası konusunda, “Bombardıman sürerken, esirler konusunu müzakere etmeyeceğiz. Tehdit, baskı ve bombardımanlar bizi esirler konusunu müzakere etmeye ikna edemeyecek.” dedi.

NETANYAHU: KAZANACAĞIMIZ BİR SAVAŞ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, İsrail muhalefetine “ulusal birlik hükümeti kurma” çağrısında bulundu.

Netanyahu, “Dünyanın en büyüklerinden olan Amerikan uçak gemisi bize doğru geliyor. ABD, İsrail’i her şekilde destekliyor.” ifadelerini kullandı.

Hükümetinin, “Kassam Tugayları’nın saldırdığı bölgelerde kontrolü yeniden ele alacağını” söyleyen Netanyahu, “Kazanacağımız bir savaşın içindeyiz” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen de çok sayıda basın mensubunun katıldığı çevrim içi basın toplantısında, Hamas’ın, “İran’ın vekili” olduğunu savunarak, “Zamanı geldiğinde nelerin yapıldığını göreceğiz. Zaman alacak, birkaç gün almayacak, çok uzun sürecek. Bölgede topyekün bir savaşa izin veremeyiz” diye konuştu.

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz da yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı ve elektrikle yakıtın kesildiği Gazze’ye, su akışının da kesildiğini söyledi.

GAZZE SINIRINDA YIĞINAK YAPILIYOR

Gazze’ye yönelik hava saldırılarına devam eden İsrail ordusu, sınıra yakın bölgelere de yığınak yapmayı sürdürüyor.

İsrail ordusuna ait obüslerle toplar, sınıra yakın bölgede kazılan siperlere yerleşmiş ve namluları Gazze’ye çevrilmiş durumda. Tırlarla bölgeye yeni zırhlı araç ve tank sevkiyatı da sürüyor.

Ayrıca İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze’yi çevreleyen yerleşimlerde, İsrail güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından şu ana kadar en az 1500 Filistinli silahlı unsurun cesedini bulduklarını açıkladı.

İSRAİL’DEN SEFERBERLİK HAMLESİ

İsrail, 360 bin yedek askerin seferberliğe katılmasını onayladı

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’ın haberinde, İsrail hükümetinin, 360 bin yedek askerin seferberliğe katılmasını onayladığı belirtilerek, bu adımın “uzun bir askeri harekat gerçekleştirileceğini” gösterdiği kaydedildi.

İsrail ordusu, yurt dışından yüzlerce yedek askerin de seferberliğe katıldığını açıkladı.

Ordunun, Kassam Tugayları’yla çatışmaların başlamasından bu yana öldürülen ve kimliğini açıkladığı asker sayısı 124’e yükseldi. Ordu tarafından yapılan açıklamada, çatışmalarda öldürülen 38 yeni er ve subayın kimlik ve rütbeleri paylaşıldı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!