Kanal İstanbul’un Yapımı İçin İlk Kazmanın Vurulacağı Tarih Belli Oldu

Kanal İstanbul'un Yapımı İçin İlk Kazmanın Vurulacağı Tarih Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul Projesi’nin Haziran ayı sonunda temelinin atılacağını duyurmuştu. Erdoğan’ın açıklamasının ardından tarih de netleşti. Kanal İstanbul için ilk kazma 26 Haziran tarihinde vurulacak.

Habertürk muhabiri Esra Nehir’in aktardığına göre; Kanal İstanbul’un temeli 26 Haziran’da atılacak. 6 köprüden ilkinin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada “Bu önemli projenin, etaplar halinde yapılacak ihalesine çok yakında çıkıyor, yaz aylarında da temelini atıyoruz. Epeyce bir gecikmeyle de olsa inşasına başlayacağımız Kanal İstanbul’un, şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. ” şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “çılgın proje” olarak açıkladığı Kanal İstanbul 45 kilometre uzunluğa, 21 metre derinliğe, 275 metre taban genişliğine, en dar yerinde 360 metre su yüzeyi genişliğine sahip olacak. Kanal’ın iki yakasına ise toplam 500 bin kişilik bir şehir kurulacak.

Hükümetin yapmakta ısrarcı olduğu proje için muhalefet ise direnmeye devam ediyor. Muhalefet, Kanal İstanbul Projesi’ni kente ihanet olarak görüyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!