Kamala Harris’ten dünyaya bir sonraki salgına hazırlanma çağrısı

Kamala Harris’ten dünyaya bir sonraki salgına hazırlanma çağrısı

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in, bugün Birleşmiş Milletler’e yapacağı konuşmada, dünyanın bir yandan yeni tip koronavirüs krizi sürerken diğer yandan bir sonraki küresel salgına hazırlanmaya başlaması gerektiğini söylemesi bekleniyor.

Harris’in çevrimiçi bir toplantıda BM’ye hitaben yapacağı ve İngiliz gazetesi The Daily Mail’in bir kopyasına ulaştığı konuşma metnine göre Harris, ülkelerin bir sonraki küresel sağlık krizine nasıl daha iyi hazırlanabileceklerine dair bir takım fikirler önereceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Harris, geçtiğimiz yıl, salgına hazırlıklı olmak ve müdahale etmek konusunda çok şey öğrenildiğini vurgulayarak dünya bir yandan Kovid-19 salgınını atlatmaya çalışırken diğer yandan ülkelerin bir sonraki büyük salgına hazırlanmaya başlaması gerektiğini söyleyecek.

ABD Başkan Yardımcısı ayrıca kadın sağlığı, aşı geliştirme, test ekipmanı ve koruyucu malzemeler gibi alanlara yatırım yapılması gerektiğine işaret edecek.

Hint asıllı bir bilim insanının kızı olan Harris dün, Hindistan’daki büyük Kovid-19 sağlık krizinden bahsetti. Harris, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “ABD, Hindistan hükümeti ile Kovid-19 salgını sırasında ek destek ve malzeme dağıtımı için yakın bir iş birliği içinde çalışıyor” dedi.

Harris tweette ayrıca, “Yardım ederken bir yandan da başta cesur sağlık çalışanları olmak üzere Hindistan halkı için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunun yanı sıra ABD Başkanı Joe Biden dün yaptığı açıklamada, ülkesinin aşı, tıbbi ekipman ve koruyucu malzemeler üretimi için Hindistan’a hammadde göndermeyi planladığını söyledi.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!