KAFKASSAM ve Dr. Hasan Oktay

2011 milletvekili seçimleri için göreve talip olan MHP aday adayları birbirinden kaliteli. İstanbul 3. bölge Milletvekili aday adayı Dr. Hasan Oktay 3. dönemdir İstanbul’dan aday. 2002 seçimlerinde Milletvekili listelerinde yer alan Dr. Hasan Oktay, ortaya koyduğu çalışma performansıyla göz doldurmuştu. 2011 Seçimlerinde yine MHP’den ve yine İstanbul 3. bölgeden aday adayı olan Dr. Hasan Oktay, devamlılık ve kararlılık örneği göstermektedir. 

Akademisyen olan Dr. Hasan Oktay, aynı zamanda stratejisttir. Oktay, her biri alanında çok önemli hizmetlere imza atan Kafkas, Balkan ve Afrika stratejik araştırmalar merkezlerini kurmuştur. Bunlardan, Dr. Hasan Oktay’ın yönetimindeki Kafkas Stratejik Araştırmalar Merkezi, (Kafkassam) geniş Kafkasya coğrafyasında çok etkili olmuş bir araştırma ve strateji merkezidir. Bakü’de Tiflis’te Erivan’da kısa zamanda şube açan Kafkassam, bölgesel çalışmalar yapan bir kuruluş olarak diğer strateji kurumları içinde öne çıkmayı başardı.

Kafkasya’yı kuzey ve güney diye ayırmadan Basra Körfezi’nden Don-Volga nehirlerinin kanal yoluyla birleştirildiği noktaya kadar ve Hazar Denizi ile Van gölü arasındaki sahayı inceleme alanı olarak seçmiştir. Türkiye ile Ortaasya arasında önemli bir geçiş noktası olan Kafkasya coğrafyası, Türkiye açısından son derece önemlidir. Bu açıdan Dr. Hasan Oktay’ın başkanlığında kurulan Kafkassam son derece kritik bir bölgeyi çalışma alanı olarak seçerek büyük bir sorumluluk örneği göstermiştir.

Kurulduğu günden bu yana "www.kafkassam.com" sitesi yaklaşık 250 bin tıklama almıştır. Bu sayfa girişlerinin önemli bir kısmının yurtdışından olduğu yönündeki istatistikler ise Kafkassam’ın ne kadar etkili olduğunu göstermesi açısından önemli. Dr. Hasan Oktay yönetimindeki Kafkassam, dünya çapında bir ilgi uyandırarak ülkemizin yüz akı olmayı başarmış durumda. 

Kafkasya ile ilgii kurulan merkezler genellikle ya kuzey coğrafyasını incelerler veya sırf güney bölgesi ile ilgili çalışma yaparlardı. Kafkassam bu anlamda bir ilki gerçekleştirmiş ve Kafkasya’yı bir bütün olarak inceleme altına almıştır. Bölge ile ilgili haber analiz yorumlar yayınlayan Kafkassam şimdiye kadar 2500 haber yorum ve analiz yayınlayarak oldukça iddialı olduğunu da ortaya koymuştur. 

Türkiye’de stratejik araştırma merkezlerinin henüz beklenen düzeye gelmediği göz önünde bulundurulursa, Kafkassam’ın geniş bir bölgede başarılı bir çalışma modeli oluşturması, bölgede kısa sürede şubeler açması, strateji kuruluşları için güzel bir model oluşturuyor. 

Masabaşı çalışmaların yabancı dillerden yönlendirmeli yazılarını çevirerek aktarmanın zamanı artık geçmiştir. Günümüzde, yerel kaynakları inceleyerek, yerel ortamlarda haberin ve yorumun kaynağına inerek oradan yapılacak yorum ve analizler daha fazla etki uyandırmaktadır. 

Kakfassam, Türkiye açısından son derece önemli olan Kafkasları, yerel kaynaklarından ve oralarda açtığı şubelerle takip ederek büyük bir başarıya imza atmaktadır. Bu tür kuruluşların çalışmaları ülkemizin tanıtımı için önemli olduğu kadar o bölgeler için geliştirilecek politikalar açısından da son derece önemlidir. 

Stratejist ve akademisyen olarak başarılı çalışmalara imza atarak göz kamaştıran değerli dostumuz Dr. Hakan Oktay’ın, MHP saflarında TBMM’de vereceği hizmetler de büyük bir boşluğu dolduracak gibi gözükmektedir. Ümidimiz, Dr. Hasan Oktay ve onun gibi başarılı, modern stratejistlerin MHP saflarından olabildiğince ülkemize hizmet imkanına kavuşması yönündedir.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!