Kadınlar Eş Seçiminde En Çok Neye Bakar?

featured

Çekici Kadınlar Erkekte Neye Bakar?

Austin’deki Texas Üniversitesi araştırmacıları, kadınların seçimlerinin kendi çekicilik düzeyleriyle ilintili olduğu buldu.

Üniversitenin psikoloji araştırmacısı David Buss çalışma bulgularını Evrimsel Psikoloji dergisi açıkladı:

“Çekici kadınlar hepsini istiyor: İyi genler, ekonomik yatırım, duygusal bağlılık, ebeveynliğe yatkınlık…”

Peki Kadınların Tümüne Bakıldığına Kadınlar Eş Seçiminde Ne İster?

Kadınların eş seçiminde en çok neye baktığı genel olarak bireysel tercihlere ve kültürel faktörlere bağlı olarak değişir. Fakat çoğu zaman kadınlar, potansiyel bir eş seçerken şunları ön planda tutar:

Kişilik

Kadınlar, bir erkeğin kişilik özelliklerine önem verir. İyi bir karakter, dürüstlük, sadakat, anlayış, cömertlik, empati ve diğer olumlu özellikler kadınlar için çekici özelliklerdir.

Zeka ve entelektüel uyum

Birçok kadın, zekâ ve entelektüel uyum arar. Ortak ilgi alanlarına sahip olmak, birlikte anlamlı bir iletişim kurabilmek ve düşünceleri paylaşabilmek ilişkilerde önemlidir.

Fiziksel çekicilik

Fiziksel çekicilik, kadınlar için de önemli bir faktördür. Her ne kadar fiziksel görünümün önemi kişiden kişiye değişse de, çoğu kadın kendine çekici gelen bir partner arar.

Duygusal uyum

Kadınlar, duygusal bir bağ kurabilecekleri, hislerini paylaşabilecekleri ve destekleyebilecekleri bir eş ararlar. İyi bir iletişim, duygusal uyum ve uyumluluk, ilişkilerin sürdürülmesi için önemli faktörlerdir.

Güvenli bir ilişki ve istikrar

Birçok kadın, güvenlik ve istikrar arar. Bir erkeğin işine olan bağlılığı, finansal sorumluluğu ve gelecek planları, bir kadının eş seçiminde etkili olabilir.

Aile değerleri

Kadınlar genellikle aile değerlerine önem verir. Bir erkeğin aileye saygı duyan, aile kurmaya istekli ve çocuklara karşı sorumluluk hisseden biri olması, bir kadın için önemli olabilir.

Bunlar genel olarak kadınların eş seçiminde dikkate aldığı faktörlerdir, ancak her kadının tercihleri ve öncelikleri farklı olabilir. Ayrıca, kültürel ve toplumsal faktörler de bu tercihleri etkileyebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!