Kadın polisi şehit eden katilin kuzeni de tutuklandı. Onun da suç kaydı kabarık

featured

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformlarından silahlı fotoğraflarını paylaşan şüpheli bir şahsın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması amacıyla çalışma başlattı. Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalar sırasında şüpheli şahsın, pazartesi günü 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti’nin 15 yaşındaki kuzeni K.G. olduğu belirlendi.

15 yaşındaki K.G., Sultanbeyli Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan evine gerçekleştirilen operasyonla yakalandı ve gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI VAR!

Şüpheli K.G.’nin çok sayıda suç kaydı olduğu belirlenirken K.G., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. K.G. savcılıkta verdiği ifadenin sonrasında sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KUZENİ KADIN POLİSİ ŞEHİT ETMİŞTİ!

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde 22 Eylül günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ‘motosiklet hırsızlığı’ suçundan yakalanmasının ardından karakoldan firar eden Yunus Emre Geçti’nin yakalanması amacıyla çalışma başlatılmıştı.

Aranan ve 26 suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, Ihlamurkuyu ‘da kendisini yakalamak isteyen polislere direndi ve çıkan arbedede polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. Geçti’nin açtığı ateş nedeniyle yaralanan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit olurken polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve saldırganın annesi P.G. yaralanmıştı.

SALDIRGANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Yunus Emre Geçti hakimlikte verdiği ifade ortaya çıkmış ve Geçti, “Ben 5 ay öncesine kadar uyuşturucu madde kullanıyordum. Daha öncesinde bonzai ve esrar içiyordum. Ben Ihlamurkuyu mahallesinde sokakta oturuyordum. Beni Dudullu karakoluna polisler götürdü. Hırsızlık konusu ile ilgili bize teşhis yaptırdılar. Yanımda Doğukan Ayvaz Ömür isimli arkadaşım vardı. İfadelerimizi aldılar. Sonra polisler bana bekleyeceksin dediler. Annem, babam, dedem ve anneannem geldi.” ifadelerini kaydetti.

Annesinin çığlık sesini duyduğunu söyleyen şahıs, “Karakolun duvarından atladım. Atlayınca babamı gördüm. Babam beni görünce kaçtı. Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim. Eve doğru normal minibüs ile gittim” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Geçti, “Onların polis olduğunu görmedim. Sivil araçla gelmişlerdi. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım evime doğru yürüdüm. Sonra beni bekçiler gördü. Onlara teslim oldum. Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım, yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim, tutuksuz yargılanmama karar verilsin” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!