Kabine bugün toplanıyor: Gündemde hangi konular var?

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başkanlığında gerçekleşecek olan Kabine toplantısının gündeminde Orta Doğu’da artan gerilim, terörle mücadele ve ekonomik gelişmeler olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında bugün Beştepe’de toplanacak. Kabinenin ana gündem maddeleri Orta Doğu’da artan gerilim, terörle mücadele ve ekonomik gelişmeler olacak. İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırıları ve Türkiye’nin bu gerilimi azaltmak için atabileceği diplomatik adımlar değerlendirilecek.

Takas operasyonu değerlendirilecek

Ankara’da gerçekleşen ABD-Rusya esir takası da gündemde olacak. Geçtiğimiz hafta MİT’in koordinasyonunda Esenboğa Havalimanı’nda yapılan 26 kişilik takas, Kabine tarafından ele alınacak ve Türkiye’nin Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında atacağı yeni diplomatik adımlar tartışılacak.

Terörle mücadele de Kabine toplantısının değişmez konularından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle geçtiğimiz hafta Irak’ın kuzeyinde Gara, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen ve 25 hedefin imha edildiği operasyonun ardından, yeni operasyonlara yönelik planlar masaya yatırılacak.

Denetimler ve enflasyonla mücadele ele alınacak

Ekonomi ise Kabine toplantısının bir diğer önemli gündem maddesi olacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yürütülen denetimler ve enflasyonla mücadele konuları detaylıca ele alınacak.

Toplantının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!