Kabil Havaalanında Ölümcül Kaos Devam Ediyor: En Az 7 Ölü

Kabil Havaalanında Ölümcül Kaos Devam Ediyor: En Az 7 Ölü

İngiliz ordusu, Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinden kaçmaya çalışan binlerce Afgan’ın toplandığı havaalanı yakınında yedi kişinin öldüğünü söyledi.

İngiliz ordusu, Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinden kaçmaya çalışanların kargaşası nedeniyle Kabil’in uluslararası havaalanı yakınında en az yedi Afgan’ın öldürüldüğünü söyledi.

Ancak İngiltere savunma bakanlığı ne zaman öldürüldüklerini ve Cumartesi günü ezilerek öldüğü bildirilen dört kişinin en son ölü sayısının olup olmadığını açıklamadı.

Havaalanı, bir hafta önce Kabil’e giren Taliban’dan kaçmaya çalışan binlerce insanla dolu. Jetlere yapışan insanların şok edici görüntüleri, ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere ilçelerin öncülük ettiği yavaş tahliye süreci konusunda alarm verdi.

Kalabalıkta son birkaç gündür izdiham ve ezici yaralanmalar yaşandı.

ABD büyükelçiliği yeni bir güvenlik uyarısı yayınlayarak vatandaşlara ABD hükümeti temsilcisi tarafından talimat verilmedikçe Kabil havaalanına seyahat etmemelerini söyledi. Bu arada Başkan Joe Biden, “tarihin en zor hava nakillerinden” birinin sonucunu tahmin edemeyeceği konusunda uyardı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!