İYİ Parti’nin Gizli İttifakı HDP, Akşener’e Ateş Püskürdü

İYİ Parti'nin Gizli İttifakı HDP, Akşener'e Ateş Püskürdü

CHP, İYİ Parti ve HDP’nin gizli ittifakı çatırdıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA ve Gelecek Partilerine ittifak için yeşil ılık yakarken geçtiğimiz yerel seçimlerde gayri resmi ittifak yaptıkları HDP’yi de çemberin dışında tutmak istiyor.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı üzerinden çıkan kriz büyüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den “HDP ayrı aday çıkarmalı” açıklaması yaptı ardından HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Bize akıl vermekten vazgeçin, sizin aklınıza ihtiyacımız yok!” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise dün yaptığı açıklamada CHP ve İYİ Parti’nin tutumuna “Muhalefette bir cesaret eksikliği var. Biz de İYİ Parti ve CHP ile beraber olmaktan çok mutlu değiliz” sözleriyle tepki gösterdi.

HDP ile ittifak yaptıklarını gizleyen CHP ve İYİ Parti’yi sert sözlerle hedef alan Paylan, “‘HDP ile beraber misiniz?’ diye sorduklarında ‘Aman tövbe bizim HDP ile işimiz yok’ diyorlar. Bu büyük bir sıkıntı” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener’in AK Parti’den koparak DEVA ve Gelecek Partilerine gidecek oyların peşinde olduğu, HDP’nin tek başına aday çıkarması durumunda da İYİ Parti’den kopması muhtemel oyları saklı tuttuğu görüşü akim.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!