İYİ Partili Yılmaz: Bireysel Emeklilik Sistemi’nde biriken para reel sektöre aktarılamayacak çünkü böyle bir nakit yok!

İYİ Partili Yılmaz: Bireysel Emeklilik Sistemi’nde biriken para reel sektöre aktarılamayacak çünkü böyle bir nakit yok!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası’nın eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Twitter’dan yaptığı açıklamada Bireysel Emeklilik Sistemi’nde biriken paranın reel sektöre aktarılamayacağını çünkü böyle bir nakdin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Sigorta’nın tanımında yaptığı “Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yapılacak atılımlarla reel sektöre kaynak sağlanacak” açıklamasına Merkez Bankası’nın eski Başkanı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz’dan yanıt geldi.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada böyle bir kaynağın olmadığını söyleyen Yılmaz, BES’te biriken fonların önemli kısmının hazine tahvili ve bonolarda olduğunu söyledi.

Durmuş Yılmaz, “Para kullanıldı ve Hazine, BES sahiplerine borçlu” açıklamasını yaptı.

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Yılmaz, telefonlar aldığını, tasarrufçular arasında bir panik oluştuğunu söyledi ve ekledi:

“Para verip “En kötü iletişim nasıl yapılır?” diye ihale açsanız bundan daha kötüsü bulunamazdı. Yine de yönetimin kendisi açısından tutarlı davrandığına inanıyorum, çünkü böyle olması isteniyor.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!