İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’ndan Şok AİHM Açıklaması

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Şok AİHM Açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Haber Türk’e konuk olan İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, partinin Milliyetçi tabanında tepki çeken bir çıkışa imza attı.

Yavuz Ağıralioğlu ”AİHM Kararlarına Uyulmalıdır” diyerek, HDP’li Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması konusunda ki AİHM kararını destekler nitelikte konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), eski HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş’ın ifade, özgürlük ve güvenlik, serbest seçim haklarının ihlal edildiğine hükmetti ve derhal serbest bırakılmasına karar vermişti.

”Uluslararası anlaşmalara itibar etmeyen bir devlet durumuna düşmemeliyiz” diyen Ağıralioğlu, daha önce de skandal kararlara imza atmış olan AİHM kararına hukuki zeminde uyulmalıdır dedi.

Geçmiş yıllarda da benzer kararlar alan AİHM, terörist başı Öcalan için ”Adil Yargılanmadı” demiş tekrar yargılanmasını, ağırlaştırılmış müebbet cezasının ise bahsi geçen uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu yönünde açıklamaları ile Türkiye’den benzer taleplerde bulunmuştu.

Yavuz Ağıralioğlu’nun bu çıkışı büyük bir tepkiye sebep olurken, bir çok twitter kullancısı ise 2009 Yılında şüpheli bir helikopter kazasıyla hayatını kaybeden BBP kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ”Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur.” sözüyle Ağıralioğlun’a tepkilerini dile getirdiler.

Twitter üzerinden gelen tepkilerden bazıları ise şu şekilde;

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Şok AİHM Açıklaması

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Şok AİHM Açıklaması

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'ndan Şok AİHM Açıklaması

Bir diğer dikkat çekici tepki ise, Dr.Ömer Turan’dan geldi Turan yaptığı paylaşımda:

”AİHM hapishanedeki fetö’cülerin çok büyük bölümünün eksik yargılandığı ve serbest bırakılması yönünde karar alacak. Bakın bu yorum değil olgu. AİHM’in Demirtaş kararı uygulandıktan kısa süre sonra AİHM’in binlerce hain fetöcüyü serbest bırakacak fetö kararları gelecek.” diyerek ciddi bir ayrıntıya dikkat çekti.

https://twitter.com/omerturantv72/status/1342752243653738496

 

İşte Ağıralioğlu’nun o konuşması: https://www.youtube.com/watch?v=6Xl1AWPstdU

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!