İYİ Partili İsmail Ok’tan Suriyeli tepkisi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Zeytin Dalı Harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Harekatın iç siyasete alet edildiğini ileri süren İsmail Ok, ÖSO ile Kuvay-ı Milliye'nin aynı kefeye konulmasını reddettiğini vurguladı.

Afrin harekatını desteklediklerini kaydeden İsmail Ok şunları söyledi:

"Bu operasyonun parti kongrelerinde, mitinglerde siyasete alet edilmesini nefretle kınıyoruz. Karargahta Bilal Erdoğan'ın ne işi var? Ne sıfatla bulunuyor? Mehmetçik kan, can veriyor, bunlar karargahta boy boy resim veriyor. Çok istiyorsan Afrin'e gönder.

"ÖNCE ŞEHİT AİLELERİNE KONUT YAPIN"

Hükümet, Suriyeli sığınmacılara kalıcı konutlar inşa etme derdine düştü. Türkiye'de herkes konut sahibi oldu da vatan evlatları şehadet şerbeti içerken sıra Suriyelilere konut inşaasına mı geldi? Şehit yakınlarına ve gazilere konut yapalım. Önce bunları hallet, sonra sıra Suriyeli sığınmacılara gelsin.

"ÖSO İLE KUVAYIMİLLİYE'Yİ TARİH BİLİNCİ OLMAYANLAR KIYASLAR"

ÖSO ile Kuvayımilliye'nin aynı kefeye koyulmasını reddediyorum. Ancak bunu tarih şuuru, bilinci olmayanlar yaparlar. Bugün ÖSO, TSK ile birlikte haraket ediyor ama yarın ne yapacağını kimse bilemez. Kuvay-ı Milliye'nin dünyada eşi, benzeri yoktur. ÖSO kim? ÖSO sadece TSK'nın yanında yardımcı unsur, bu kadar." 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!