İYİ Parti’de Suriyeli sığınmacı çatlağı

İYİ Parti'de Suriyeli sığınmacı çatlağı

İYİ Partili İlay Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’na sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz akşam Habertürk’te Eren Eğilmez’in sunduğu Gerçek Fikir Ne? programına konuk oldu.  Programda, Nagehan Alçı’nın  Suriyeliler meselesi ile ilgili İYİ Parti Fatih Belediye Başkanı adayı olan İlay Aksoy’un “Fatih’i Suriyelilere bırakmayacağız” yazılı pankart astırmasını hatırlatması üzerine Ağıralioğlu’nun “Biz mülteci düşmanı değiliz. Burası Anadolu, gelenleri de  baş tacı ederiz biz. Yüzyıllardır Anadolu göçlerin merkezi. Başı dara gelen, canıyla derdi olan, ırzına musallat olunan, çoluğuna çocuğuna kötü davranılan herkes Anadolu’ya düşmüştür. Çünkü Anadolu da bunların hepsine ev sahipliği yapar. Biz de iftiharla yaparız. Bu ferasetsizlği ayrı konuşmamız lazım” ifadeleri dikkat çekti.

Ağıralioğlu’nun bu açıklamalarının ardından İYİ Partili İlay Aksoy Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi. Aksoy’un, “Sayın Yavuz Bey, 1. Ülkemiz yol geçen hanı değil. 2. Her kapımıza dayananı almaya kalkarsak gün gelir onlar bizi kapı önüne koyar 3. İYİ Parti Suriye politikasını değiştirdiyse haber verin de biz de insanlara yalancı çıkmayalım! ” ifadeleriyle birlikte paylaştığı videoda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de Suriyelilerle ilgili açıklamaları yer aldı.

 

Öte yandan, Suriyelilerin geri dönüşü için çalıştay düzenleyen İYİ Parti’nin sözcüsünün kullandığı bu ifadeler dikkat çekici bulundu. Bununla birlikte Ağıralioğlu’nun açıklaması Ümit Özdağ’ın uğraşından sonra İYİ Parti’nin Suriyeliler politikası değişmeye başladığını gösterdi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!