İyi Parti’de AKP’liler Ülkcüleri Tasfiye Etti! İşte; Akşener’i Hastanelik Eden Çekişme!

featured

Geçtiğimiz gün kalp çarpıntısı şikayeti ile apar topar hastaneye kaldırılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in hastaneye yatmasına sebep olan gelişmeler de gün yüzüne çıkmaya başladı.

Parti koridorlarında uzunca süredir ülkücü kadroların tasfiye edilmeye çalışması konuşulurken seçime sayılı süre kala İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın vites yükselterek ülkücüleri tasfiye edip yerine AKP’lileri getirme çabası parti içerisinde huzursuzluk yarattı. Uğur Poyraz’ın ülkücü tasfiyesini Ankara Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker’in yardımı ile yaptığı ortaya çıktı.

Melih Gökçek’in Has Adamı Adnan Beker

Bir dönem Ankara Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevinde bulunan ABB İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek’e yakınlığı ile biliniyordu. Beker, Osman Gökçek’in listesinde ATO seçimlerine girmiş ve Gökçek’in başarısı için ter dökmüştü.

 

 

İYİ Parti Delegelerine Esrarengiz Adnan Beker Mesajı

Yaklaşan Ankara İl Kongresi öncesi Ankara il ve ilçe delegelerine gönderilen Adnan Beker hakkındaki esrarengiz bir mesaj dikkat çekti.

Mesajı yazdıranın ise K. A. ve S. T. olduğu düşünülüyor.

İYİ Partili delegelere gönderilen mesaj şöyle:

BEKER AİLESİ

“Adnan Beker; 2009’da Pursaklar’dan MHP Belediye Başkan Adayı ve bir dönem ATO Meclis üyesi. Organize suç örgütü üyesi. Rüşvet ve kaçak kömür tüccarı.

Yağma, kumar, rüşvet, çek-senet tahsilatı ve tefecilik dahil geniş suç portföyü. Cebir, tehdit, şiddet ve silah ile kanun dışı eylemler. 300 milyon dolarlık yolsuzluk. Ve daha niceleri..

Oğlu Oğuzhan, Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’le kanka, taciz vb suçlarla anılıyor..

Organize, Silahlı Suç Örgütü

2013 / Anakent Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Nadir Koç hakkında “silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla dava açıldı. “Adam öldürmeye teşebbüs ve yağma” gibi maddelerden de suçlanan Koç’un 118 yıla kadar hapsi istedi. İddianamede Koç’un yanı sıra başkentin yeraltı dünyasının isimlerinden; Nihat Dal ve Erdal Şimşek, Adnan Beker dahil 53 kişi sanık olarak yer aldı. Suç örgütünün Ağrı’dan kiralık katil getirdiği iddianamede anlatılırken, telefon görüşmelerinde şüphelilerin silahtan “kuzu” olarak bahsettiği söylendi.

Ankara Terörle Mücadele Başsavcı Vekilliği tarafından hazırlanan, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kabul ettiği 200 sayfalık iddianamede; Nadir Koç, Nihat Dal, Adnan Beker ve Erdal Şimşek’in suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu belirtilirken, “Suç gürütü, Ankara’da yıllardır; cebir, tehdit, şiddet ve silah ile kanun dışı eylemler sergileyen, soruşturma öncesinde gerçekleştirdikleri eylemlerin münferit bir olaymış gibi adli makamlara intikal etmesi veya mağdurun kendisi ve ailesine zarar verecekleri şüphesiyle şikayetçi olmaması gibi bir çok nedenlerle önüne geçilemeyen ve gittikçe güçlenen mafya tarzı bir suç örgütlenmesidir. Örgütün yağma, kumar, cinayet dahil oldukça geniş suç portföyü bulunmaktadır.” denildi.

Ankara Yenimahalle’deki 300 milyon dolarlık yolsuzluğun özeti…

2011 / Çayyolu, Alacaatlı, Ümitköy bölgesinin, “düşük yoğunluklu konut alanı” olarak belirlenen alanındaki EMA Havuzlu Konakları Projesi battı. İnşaatın yeni sahibi 14 Mart 2011’de Büyükşehir Belediyesi’nden yoğunluğun yeniden arttırılması kararı çıkarttı: 188 konut, 892 konuta çıkarıldı.

Yenişafak gazetesinin haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce 188 konuttan 892 konut yapma hakkı verilen şirketin sahibi; Çayyolu’nda inşaatları bulunan Petrol Ofisi Bayii, 2009 yerel seçimlerinde MHP Pursaklar Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi olan Adnan Beker 2009 / Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ATO Başkanı Sinan Aygün’ün ev aramasında el konulan 2 buçuk milyon Euro’nun sırrı Organize Polis’in takip ettiği çete dinlemesine takıldı.

Haraç, çek-senet tahsilatı, cinayet ve tefecilik suçlamasıyla başlatılan ‘Av’ kod adlı operasyonda mahkeme kararıyla dinlenen örgüt yöneticilerinden MHP Pursaklar Belediye Başkan adayı Adnan Beker ile Sinan Aygün’ün irtibatı olduğu iddia edildi.

Adnan Beker, cezaevinden tahliye olan Aygün’ü telefonla aradı. Polis tarafından hazırlanan fezlekede tefecilikle de suçlanan Beker, ‘geçmiş olsun’ dedikten sonra paranın akibetini sordu. Aygün’ün ‘MASAK inceleme yapıyor’ demesi üzerine Adnan Beker’in ‘Her türlü istediğin şekilde belgeleriz.’ dediği tespit edildi.

Kömür Tüccarı Beker’den Gökçek’in zabıta müdürüne rüşvet

1998 / Cumhuriyet Savcısı İsmail ilhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü olduğu dönemde kömür tüccarlarından rüşvet aldığı gerekçesiyle Yafes Öztürk’ün 7.5 yıldan 18 yıla, Öztürk’e rüşvet verdikleri iddiasıyla 2 kömür tüccarının da 6’şar yıldan 12’şer yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılmaları istemiyle dava açtı.

Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın iddianamesinde, Yafes Öztürk’ün, kömür tüccarı Adnan Beker ve Özay Beker ile maddi menfaat temini amacıyla anlaştıkları belirtilerek, Öztürk’ün, başka bir kömür tüccarı olan Mustafa Güngör’ün faaliyetinin engellenmesi amacıyla deposuna zabıta memurlarıyla 15 Şubat 1998 günü baskın düzenlediği kaydediliyor.

Görevi Başkent’e kaçak kömür girmesini engellemek olan Öztürk’ün, kaçak kömür satıcıları ile işbirliği içinde olduğu, Hürriyet’in ele geçirdiği ses bantlarıyla kanıtlandı.

Ankara İl İdare Kurulu’nun 28 Eylül 1999 tarih ve 206 sayılı kararı:

‘‘Yafes Öztürk’ün kaçak kömür satıcısı Adnan Beker’i koruyup kolladığı ve görevini kötüye kullandığı anlaşıldığından yargılanması gerektiğine. Zabıta Müdürlüğünde görevli (bayan) zabıta memuru Y.S.’ye cinsel tacizde bulunmak suretiyle görevini kötüye kullandığı anlaşıldığından yargılanması gerektiğine oybirliği ile karar verildi.’’

Uğur Poyraz İYİ Parti’ye AKP’lileri Dolduruyor

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı yönetimine getirilen bir isim daha İYİ Parti’nin milliyetçi kanadında huzursuzluk yarattı.

Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olan ve Uğur Poyraz’a yakınlığı ile bilinen Mehmet Tekin Baydık’ın Twitter hesabından AKP tweetleri beğendiği ortaya çıktı.

Mehmet Tekin Baydık’ın, Çankaya gibi önemli bir ilçenin başkan yardımcılığına getirilmesinde Uğur Poyraz’ın etkili olduğu konuşuluyor.

İşte Baydık’ın beğendiği AKP tweetlerinden bazıları:

 

 

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın AKP ve Süleyman Soylu Sevdası

İYİ Parti teşkilatlarına müdahale ederek ülkücüleri birbirine düşüren ve ülkücülerin partiden uzaklaşmasını sebep olan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın da yakın tarihe kadar koyu bir AKP’li olduğu ortaya çıktı.

Geçmiş tweetlerinde Süleyman Soylu’dan Binali Yıldırım’a hatta Bilal Erdoğan’a kadar methiyeler düzen Poyraz’ın İYİ Parti içerisindeki AKP kadrolaşmasının öncülüğünü yaptığı konuşuluyor.

Kapalı kapılar ardından Süleyman Soylu ile sıkı ilişkiler içerisinde olduğu iddia edilen Uğru Poyraz’ın kısa bir süre önce İYİ Parti Genel Merkezi’nde ‘Sosyal Medya Birimi’ adında kalabalık bir troll ekibi kurduğu da biliniyor.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’ın AKP’ye ve AKP’li bazı isimlere övgüler dizdiği paylaşımları…

 

 

Uğur Poyraz, Meral Akşener’i Hastanelik Etti

Geçtiğimiz günlerde gece geç vakitlerde acil bir şekilde hastaneye kaldırılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sağlığının bozulmasının arkasından da Genel Sekreteri Uğur Poyraz çıktı.

İYİ Parti Ankara İl Kongresi’nde kendi adamını seçtirmek için partiyi karıştırmayı göze alan Uğur Poyraz’ın oyunlarına kalbi dayanamayan Akşener acillik oldu.

Uğur Poyraz’ın, Ankara İl Başkanlığı’na aday olan ve ülkücü kimliği ile tanınan isimlerden Serdar Tunç hakkında, sosyal medyada trollerine karalama kampanyası başlattığı gelen haberler arasında.

Poyraz’ın, İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve ülkücü Koray Aydın’ın alanına müdahale ederek partiyi karıştırmasına Akşener daha fazla sessiz kalamayarak iki ismin de adaylıktan çekilmesine ve Ankara İl Kongresi’ne tek aday Faruk Köylüoğlu ile gidilmesine karar verdi.

Koray Aydın bu gelişmeyi Twitter hesabından şu sözlerle duyurdu:

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!