İYİ Parti Üçüncü İttifakla Neyin Peşinde?

İYİ Parti Üçüncü İttifakla Neyin Peşinde?

Muhalefetin erken seçim çağrıları ve seçim tartışmaları devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, “Gelecek ve DEVA iyi gidiyor muhtemelen işbirliği olabilir” dedi. Ardından da ekledi; “İYİ Parti’nin, CHP’nin, diğer siyasi partilerin çözümleri başka. Böyle olunca, kırmadan, incitmeden rakibiz de aynı zamanda. İttifaklar zorunluluk.”

Anlaşılan Meral Akşener daha önce kendisine dayatılan CHP ile resmi, HDP ile gayriresmi ortaklığından kurtulmak istiyor.

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu ise “Bu açıklamalar için erken, zemin kaybederiz.” Açıklaması yaptı.

Akşener, bu ittifaka karşı durabilecek milliyetçi kadroları da partiden tasfiye ettiğine göre artık liberal İslam ile arasında bir engel kalmadı.

Yapılan son seçim araştırmalarına göre CHP’den kopan oylar İYİ Parti’ye, AK Parti’den kopan oylar ise Gelecek ve DEVA Partilerine dağılıyor.

CHP’den HDP ile yakınlaşması sebebiyle kopan oylar İYİ Parti’nin işine yararken İYİ Parti Genel Başkanı aynı zamanda AK Parti’den kopan %3-4’lük oyun dağıldığı Gelecek ve Deva Partisi ile de ittifak yapmak istiyor.

Ama üçüncü ittifakın iştahını kabartan en büyük pasta elbette kararsızlar.

20 puanlık kararsızlar tablosunda 3.7 puanla Erdoğan ve AK Parti’yi terk etmiş ama yine de Erdoğan’a sempatisi olan seçmen, 3 puanla artık AK Parti’ye oy vermeyecek ama Erdoğan’ın işaret ettiği partiye oy verebilecek seçmen ve en göz alçı olanı da 10 puan ile muhaliflerden kime gideceği belli olmayan seçmen İYİ Parti Genel Başkanı’nın Gelecek ve Deva’ya yakınlaşmasını sağlıyor.

Bu çarpanlar içerisinde yeni partilerin kararsızlar üzerindeki etkisi hesapları bozabilecek bir etki yaratırsa belki de kartlar yeniden karılacak.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!