İYİ Parti’de Panik! Özdağ’ın İzinden Rize’ye…

İYİ Parti'de Panik! Özdağ'ın İzinden Rize'ye...

İYİ Parti’den istifa eden ve yeni parti çalışmalarına başlayan İstanbul milletvekili Ümit Özdağ ve beraberindeki heyeti İkizdere’de başlatılan ve çevre katliamına sebep olan taş ocağı inşaatına karşı ormanları koruyan halka destek için Rize’ye gitti.

İYİ Parti ise bu haber sonrası hemen harekete geçti. Partide bugün alınan kararla İYİ Parti Çevre ve Doğa Politikaları Başkanı Arzu Önşen başkanlığındaki heyet yarın Rize İkizdere’ye gidecek.

Heyette Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı’nın yer alacağı belirtildi.

İKİZDERE’DE NELER OLUYOR ?

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı protestolar sürüyor. İşkencedere Vadisi’nde yaşayan köylülerin eyleminde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Ormanlık alanda jandarma ile köylüler arasında gergin anlar yaşanıyor. Jandarma köylüleri iş makinelerinin yaklaşmasını ormanın içine kurduğu barikatlarla önlemeye çalışırken köylüler her gün yeni yollardan alana gitmeye uğraşıyor.

Sosyal medyada Salı günü, İkizdere’nin şu anki hali olduğu belirtilen bir fotoğrafın paylaşılmasının ardından, gözler yine Cengiz İnşaat’ın farklı bir faaliyetine çevrildi. İkizdere’ye ait olmayan fotoğrafta görülen yer, aynı coğrafyada yer alan Pazar ilçesinin Haçapit Köyü.

Dört yıl önce Haçapit’te de tıpkı İkizdere’de olduğu gibi büyük bir mücadele yaşandı.

Ancak o dönem köylüler taş ocağına engel olamamış, yaptıkları eylemler Türkiye’nin gündemine taşınmamıştı. Şimdi o dönem eylemlere katılanlar, İkizdere’nin de aynı sonu yaşamaması gerektiğine dikkat çekiyor.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!