İYİ Parti, EYT mağduriyetinin peşini bırakmıyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, EYT mağdurlarını bir kez daha Meclis gündemine taşıdı.

Yaratılan EYT mağduriyetinin toplumsal bir sorun haline dönüştüğüne değinen İYİ Partili Türkkan, hükümeti "Evet, bir konu hiç peşinizi bırakmayacak, seçim meydanlarına çıktığınızda hep peşiniz sıra gelecek, her gittiğiniz yerde emeklilikte yaşa takılanlara siz de takılacaksınız" sözleriyle uyardı.

Türkkan'ın açıklamaları şöyle:

"2018-2019 eğitim döneminin ikinci yarısı dün itibarıyla başladı. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize başarılı bir öğretim hayatı diliyorum.

Bilgi ekonomisine geçtiğimiz bir dönemdeyken eğitimin önemi ve kalitesi daha da önem kazanıyor. Okul demek dört duvar içinde akıllı tahtayla gurur duymak demek değil. Ne yazık ki bu dönemde bir acı gerçeği de paylaşmak istiyorum sizlerle. Dünyadaki 137 ülke içerisinde Türkiye matematik ve fen bilimleri eğitimindeki kalite sıralamasında 104'üncü sırada yer alıyor. İlk sıralarda Singapur, Finlandiya ve İsviçre'nin yer aldığı listede Türkiye 68'inci sıradaki Suudilerden bile geride kalarak Nijerya'yla aynı sırada yer alıyor. On altı yıllık icraatınızdan biriyle daha gurur duyabilirsiniz böylece.

Yirmi altı yıl evvel bugün geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden, eski bakanlardan, Kabataş Erkek Lisesinden de ağabeyim Sayın Adnan Kahveci'yi rahmetle ve minnetle anıyorum. Adnan Kahveci pek çok alanda önemli çalışmalara imza atmış iyi bir siyaset adamı, dürüst bir siyaset adamı olarak akıllarda yer almıştır.

Evet, bir konu hiç peşinizi bırakmayacak, seçim meydanlarına çıktığınızda hep peşiniz sıra gelecek, her gittiğiniz yerde emeklilikte yaşa takılanlara siz de takılacaksınız. Bu sorun gittikçe büyüyor, toplumsal bir sorun hâline dönüşüyor. Pazar günü Adana'da, Kocaeli'nde, Gebze'de EYT buluşmaları vardı. Tıpkı daha önce toplandıkları şehirlerde olduğu gibi, Adana'da ve Gebze'de de bütün salonu dolduran EYT mağduru vatandaşlarımız salonlardan taşıp sokaklarda yer aldılar.

Değerli AK Partili arkadaşlarım, bu insanlar sadaka dilenmiyor.

Sadece senelerdir ödedikleri, emanet ettikleri primlerin emekli maaşı olarak kendilerine iade edilmesini istiyorlar. İşsiz kalanlar 78 lira Genel Sağlık Sigortası primi ödemeden sağlıktan dahi faydalanamıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar topluluğu bu ülkenin temel taşıdır, bunu görmezlikten gelemezsiniz. 10 Şubat Pazar günü Ankara'da olacaklar, seslerini Parlamentoya, Hükûmete duyurmaya çalışacaklar, biz de onlarla beraber, EYT mağduru vatandaşlarımızın yanında yer alacağız."

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!