İyi Parti Adana’da dev istifa depremi!

İyi Parti Adana’da dev istifa depremi!

İYİ Parti Adana Teşkilatı’nda istifa depremi yaşandı. Adana’da bir otelde bir araya gelerek basın mensuplarına istifa sebeplerini açıklayan grup il, ilçe yönetici, üst kurul delegesi ve parti üyesi adına açıklamayı yapan emekli Gazi Ayhan Binboğa, “ Siyaset millete hizmet yoludur. Bu amaçla siyasete ben ve arkadaşlarım girdik ve büyük bir ümitler ile İYİ Parti saflarına katıldık. Üye ve yönetici olarak büyük emekler verdik, ancak geldiğimiz noktada İYİ Parti’de dar ekipçilik anlayışının dışına çıkılamadığını demokratik teamüllere uygun davranılmadığını görüyoruz” dediler.

KONCUK, TOPLANTIYA TELEFONLA BAĞLANDI
İYİ Parti’den istifa eden Adana Milletvekili İsmail Koncuk da, basın toplantısına telefonla bağlanarak, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Parti üyeliğinden istifa eden Halide Billur Şişman da ‘Andımız’ı gür bir sesle okurken, diğer üyeler de tekrar ederek eşlik ettiler.

“ÜLKÜCÜ KÖKENLİ YÖNETİCİ ve ÜYELERİNE KARŞI ÖTEKİLEŞTİRME ve DIŞLAMA OPERASYONU”
“Demokrasi, milliyetçilik, Atatürkçülük gibi birçok değerin istismar edildiği, ancak iktidar olmak için bu değerlerle örtüşmeyen kişi ve yapılara açık veya örtülü beraberlikleri üzülerek izliyoruz” diyerek açıklamaya devam eden İYİ Partililer, “Partiye kayyum atansın diye mahkemeye veren şahıs, Adana İl Sekreteri… Partide hizipçiliğin, ötekileştirmenin partililer arasına nifak sokmanın baş aktörü konumunda ve bunu il yöneticilerimize defalarca söylememize rağmen il sekreteri; ‘küçük olsun benim olsun’ zihniyeti ile partiyi küçültmüş, partide ülkücü kökenli yönetici ve üyelerine karşı ötekileştirme ve dışlama operasyonu yapmıştır. İttifak belediyeleri tarafından verilen işçi, bürokrat iştirak şirketlerine kontenjanlar bile liyakattan daha çok kendisine yakın duranlara avantaj sağlama yoluna gidilmiştir” denildi.

OLAYLARIN BAŞLANGICI…
20 Eylül 2020 tarihinde Ankara’da yapılan 2. Olağan Genel Kurul’da yaşananlara değinilen açıklama şöyle:
“Demokrasi dışı uygulamalar ile partimizin kuruluşundan bu yana emek vermiş insanların açıkça hedef alınarak itibar suikastı yapılıp isimleri kirletilmeye çalışılması kırılma noktası olmuştur. Adan il yönetiminden il sekreterinin başını çektiği grup da bu operasyonda Adana ayağının baş aktörü olmuş, Adana ili Ceyhan ilçesinden teşkilatlarının dahi tanımadığı bir hanımefendiyi Adana teşkilat kontenjanından Genel İdare Kurulu Üyesi olması için sanki teşkilatın kararıymış gibi genel başkana isim verilmiştir.
Bu kongrede Leyla Zana’ya, FETÖ’ye sosyal medya hesaplarından övgüler dizen kişilerin İYİ Parti divanına alınması, partimizin kime ve neye hizmet ettiği hususunda kuşkular uyandırmıştır. İYİ Parti’nin kuruluş misyonundan çok uzaklara savrulduğu gözle görülen bir gerçektir.

‘MİLLİYETÇİ VATANSEVER İNSANLARI DERİNDEN ÜZDÜ’
Son yaşadığımız olayda Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in Ekrem İmamoğlu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasında attığı twitte, adının PKK terör örgütünün siyasi kanadı HDP’nin eş Genel Başkanı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianemesinde terör örgütü destekçisi Pervin Buldan ile aynı cümlede kullanılması ve bu duruma tepki göstermek yerine ‘saygı duyuyorum’ diyerek geçiştirilmesi şehit ve gazi aileleri gibi milliyetçi vatansever insanları derinden üzmüştür. Oysa ki Genel Başkanın HDP=FETÖ diyen söylemleri olmasına rağmen, terör örgütünün siyasi kanadı HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bile kahvaltıda bir araya gelmeye olumlu bakan sayın genel başkan bırakın kahvaltıyı, kendi partisinden milletvekili ve partinin 2 kurucusu, gerçek bir Türk Milliyetçisi Ümit Özdağ kongre sonrası randevu bile vermemiştir. Bu sebeplerle İYİ Parti’deki tüm görevlerimizden istifa ediyoruz.

‘İSMAİL KONCUK İLE BİRLİKTEYİZ’
Bundan sonra ki süreçte bugüne kadar çizgisinde, kırıkları hiç olmayan, yanlışlara, haksızlıklara karşı dimdik durmuş Adana Milletvekili sayın İsmail Koncuk vekilimiz ile birlikte hareket edeceğiz. İYİ Parti Adana teşkilatlarındaki dostlarımızdan helallik istiyor, siyasi kararımıza saygı duymalarını bekliyor, dostluğumuzun baki kalacağını bildiriyoruz.
İYİ PARTİ ADANA TEŞKİLATLARINDAN İSTİFA EDEN ÜYE YÖNETİCİLER
Ömer Faruk Cerit (Em. J. Astsb. Kd. Bşçvş. İl-İlçe Delegesi, İl Yöneticisi)
İsmail Seviniş (İl Kurucu Üye, Çukurova İlçe Delegesi, İl Yöneticisi)
Cumhur Kocabıyık (Em. Albay, Aladağ İlçe Belediye Başkan Adayı, Eski İl Yöneticisi)
Abdurrahman Erkoç (Diş Hekimi, Üst Kurul Delegesi Kurucu Üye)
Seyfettin Ünal (Seyhan İlçe Sekreteri, Başkan Yardımcısı, İl, İlçe ve Üst Kurul Delegesi)
Bilal Çağdaş (Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı, İl, İlçe ve Üst Kurul Delegesi)
Ayhan Binboğa (Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı, Seyhan İlçe Delegesi)
Fatma Hançerli (Seyhan İlçe Başkan Yardımcısı, Seyhan İlçe Delegesi)
Fevzi Ant (Seyhan İlçe Delegesi ve Yöneticisi)
Burak Çömelek (Seyhan İlçe Delegesi ve Yöneticisi)
Mehmet Emin Tanrıkulu (İl Başkan Danışmanı, Kurucular Kurulu Üyesi)
Feyza Nur Kuru (Çukurova İlçe Kurucu Üye İlçe Delegesi)
İdris Gök (İl Kurucu Üye)
Şevki Zehir (İl Kurucu Üyesi, İl Eski Yöneticisi)
Murat Ali Şahin (Seyhan İlçe Eski Yöneticisi ve Üyesi)
Mehmet Korkmaz (İl İstişare Kurulu Üyesi)
Mevlüt Üresin (Parti Üyesi)
Nusan Köylüm İYİ Parti İlçe Yönetici ve Üyesi)
Aylin Çimen (İl Kurucu Üyesi)
Cafer Ercan (Seyhan İlçe Delegesi)
Mesut Tükenmez (Parti Üyesi)
Yasemin Tükenmez (Parti Üyesi)
Tekin Tursun (Parti Üyesi)
Esma Sonat (Parti Üyesi)
Ali Okkay (Parti Üyesi)
Yasin Gür (Parti Üyesi)
Hamza Akbaş (Ceyhan Kurucu Üye)
Refik Ablak (Ceyhan Kurucu Üye)
Halide Billur Şişman (Parti Üyesi)

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!