İTC Başkanımızı Belirlemek Kimin Haddine

Her şeyden önce, her kesin hatırlaması gereken bir hususun altını çizmek istiyorum ki, biz şiisi ve sünnisiyle bir bütün olarak asırlardan beri Irak’ta yaşıyan Türkmenleriz. Dünyanın dört bucağına dallarını uzatan Yüce Türk Ulusu’nun bir parçası olmamızla kıvanç duymaktayız. Sayımız 3 milyonu aşmaktadır. Kerkük bizim sembolumuzdur. Onun yanında Türkmeli diye adlandırdığımız bölgemiz Musul, Erbil, Telafer, Tuzhurmatu, Hanikin, Altınköprü ve Tazehurmatu gibi diğer şehir, ilçe ve kasabalardan da oluşmaktadır. Topraklarımız petroluyla Irak’ın en zengini olduğu için düşmanlarımız da bol olmuştu. Irak’ta hakimiyet süren tüm rejimler bizleri yok etmeye çalıştı ancak, gördüğünüz gibi biz hala dim dik ayaktayız.

Irak’ta Saddam Hüseyin iktidarının son yıllarında Türkmen Siyasi Kuruluşlarımız birer birer siyasi arenada görününce bölgede egemen olmak isteyen Kürt partilerinin planları suya düşmeye başladı ve bizleri engellemek için her çeşit iğrenç kozlarını kullanmaya kaçınmaz oldular.
Bu hayaller onların büyük Kürdüstan hayalleri gibi bataklığına gömülmüştü.

Her kesin malumdur ki ABD yetkilileri, kendi çıkarları için dünyanın her köşesinde uygulamaya projeler sunup, acımasızcasına insanların ölümüne neden olmaktalardır. Kuşkusuz Büyük Ortadoğu Projesi de ABD oyunlarının birisidir. AKP’nin Türkiye’de nasıl kurulduğu ve Sayın Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın, hocası Necmettin Erbakan’a karşı gerçekleştirdiği inkilabın nedenleri, bizleri ilgilendiremez ancak, AKP Hükümeti’nin, bizlerin içişlerimize karışmasına hiç bir anlam veremiyorum. Her kesce bellidir ki Irak Türkmen Cephesi Iraklı Türkmenler’inin meşru bir siyasi kuruluşudur. Onun siyasetini belirlemek veya başkanını seçmek Türkmenlerden başka kimseyi ilgilendiremezdir ancak, AKP Hükümeti sanıyorsa İTC AKP’ye bağlı bir kuruluştur, bunu da milletimizin bilmesi lazım ve ona göre siyasetçilerimiz de milletimizin çıkar ve menfeatlarını düşünerek yollarına devam etmelilerdir.

AKP kadrosu bilmelidirler ki, Milletimize istemediği bir kişiyi başkan olarak yutturumazlardır. Hele milletimiz çok yakından takip ettiği, hainlik ve her türlü ahlaksızlığıyla Kerkük’ten uzaklaştırılmış Hicran KAZANCI gibisini asla kabullenemiyecektir. Biz Türkmen aydınları olarak her zaman milletimizin haklarını elde etmesine çabalar harcamıştık ve çalışmalarımız sürdürmekteyiz. Bu nedenle çalışmalarımızdan rahatsız olan Kürt Kesimleri defalarca bizi Kürt düşmanları olarak ilan etmişlerdir. Gerekirse milletimizin çıkarları uğruna tüm dünyayı bile karşımıza alırız. AKP Hükümetinden isteğimiz, İTC’emize başkan bulmak sevdalarından vazgeçmeleridir. Biz Irak Türkleri olarak kendi başkanımızı kendimiz seçmeyi biliriz: Bu husus Türkmeneli’mizdeki tüm halkımızı galeyana getirmiştir. Gerekirse bizde Türkiye’deki Türklük sevdalılarını da ayağa kaldırırız. Bizler Türkmenler olarak, ne Yeni Ortadoğu Projesi uğruna ne de birilerinin çıkarları uğruna taviz veririz artık. Tanrı halkımızı tüm dünya Türkleri’yle birlikte korusun ve yüceltsin.

EDİTÖRÜN NOTU      :

Bından donra yazılarını www.haberiniz.com.tr’de beğeniyle okuyacağınızı umduğumuz yeni kköşe yazarımız Ümit Köprülü Türkmenşanı Medya ve Araştırma Merkezi Genel Yönetmenidir.

www.turkmensani.net
[email protected]

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!