İsveç’te Magdalena Andersson’un hükümet kurmak için ikinci bir şansı olacak

İsveç'te Magdalena Andersson'un hükümet kurmak için ikinci bir şansı olacak

Göreve geldikten saatler sonra istifa eden Magdalena Andersson, Pazartesi günü başbakan olmak için parlamentoda yeni bir oylamayla karşı karşıya bulunuyor.

İsveç’te, parlamentoda milletvekillerinin başbakanlığını onaylamasından yalnızca birkaç saat sonra istifa eden Sosyal Demokrat lider Magdalena Andersson için 29 Kasım Pazartesi günü yeniden oylama yapılacak.

Meclis Başkanı Andreas Norlen, bugün yaptığı açıklamada, Magdalena Andersson’un çevrecilerin olmadığı tamamen Sosyal Demokrat bir hükümetle Pazartesi günü yeni bir oylamayla karşı karşıya kalacağını duyurdu.

Norlen, ”Dün Parlamento’da meydana gelen olaylardan derin üzüntü duyuyorum. Bu sahneler İsveç halkı için anlaşılmaz görünüyor ve siyasi sisteme olan güveni zedeliyor” dedi.

Andersson’un dün, başbakanlığı onaylandıktan saatler sonra görevden istifası, koalisyon ortağı Yeşiller’in bütçe tasarısının parlamentoda kabul edilmemesinin ardından hükümetten ayrılma kararıyla tetiklendi.

Andersson’ın İsveç parlamentosu Riksdag’da ikinci bir onay oyu kazanma olasılığı yüksek görünüyor.

Andersson’ın sıkıntılarının, büyük ölçüde göç karşıtı milliyetçilerin, İsveç Demokratlarının yükselişi nedeniyle, ne merkez sol ne de merkez sağ blokların çoğunluk hükümeti kuramadığı parçalanmış bir parlamentonun sonucu olduğuna dikkati çekiliyor.

Andersson şimdi tek partili bir azınlık hükümeti kurmaya çalışacak.

Sosyal Demokratların 349 sandalyeli parlamentoda 100 sandalyesi var. İsveç’te önümüzdeki yıl Eylül ayında genel seçim yapılacak.

Cinsiyet eşitliğinin sadık bir savunucusu olan İsveç’in hiçbir zaman bir kadın başbakanı olmadı.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!