İşte Çin’in Gizli Koronavirüs Belgeleri

İşte Çin'in Gizli Koronavirüs Belgeleri

CNN International, Çin Hubei İl Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden sızdığını idda ettiği 117 sayfalık belge ile Çin’in koronavirüs verilerini sakladığını iddia etti.

“Çinli yetkililer dünyaya içeriden erişebileceklerinden daha iyimser veriler verdi”

10 Şubat’ta Çinli yetkililer 2.478 yeni teyit edilmiş vaka bildirdi. Ancak “Dahili belge, lütfen gizli tutun” yazan bir raporda, virüsün ilk tespit edildiği Hubei eyaletindeki yerel sağlık yetkilileri, 10 Şubat’ta resmi olarak açıklanan sayının iki katından fazla, toplam 5.918 yeni vaka tespit edildiği yazıyor.

Çin’in sisteminin doğrulanmış hastaları teşhis etmesi ortalama 23 gün sürdü ve test başarısızlıkları çoğu kişinin 10 Ocak’a kadar olumsuz sonuç aldığı anlamına geliyor

İç denetimlerde, yetersiz fonlama, yetersiz personel, zayıf moral ve bürokratik yönetişim modelleri, Çin’in erken uyarı sistemini engelledi.

Ayrıca belgede bulunan iddiaya göre; Aralık ayı başında Hubei eyaletinde büyük ve daha önce açıklanmayan bir grip salgını meydana geldi.

Çin hükümeti, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer Batılı hükümetler tarafından virüsle ilgili bilgileri kasıtlı olarak gizlediği yönündeki suçlamaları kararlı bir şekilde reddetti ve salgının başlangıcından bu yana açık olduğunu iddia etti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!