İstanbul’da tehlike çanları çalıyor! Acil önlem alınmalı: Kıtlık, salgın hastalık…

featured

Türkiye’de en kalabalık nüfusa sahip olan şehir İstanbul’da büyük kriz için sinyaller verilmeye başladı. Dünyada etkisini gösteren iklim krizi Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede de etkisini gösteriyor. Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’daki barajlarda suyunu çekti. İSKİ acı tabloyu bir bir açıkladı. İşte tüm detaylar…

İSKİ’DEN ACI PAYLAŞIM
İstanbul’da barajlardaki doluluk oranı her geçen gün düşüş göstermeye devam ediyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi( İSKİ) tarafından yapılan paylaşım doğrultusunda barajlardaki su seviyesinin yüzde 4,43’lük bir seviyeye gerilediği duyuruldu. Kıtlık ve salgın alarmı için harekete geçen uzmanlar iklim krizi etkisi başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin büyük şehirlerinde hissedilmeye başlandığını duyurdu. İSKİ İstanbul’daki barajların doluluk oranlarını paylaşırken acı tablo herkesin yüreğini yaktı.

İSKİ verileri kapsamında İstanbul’da ortalama baraj doluluk oranlarının %32,97 olduğu duyuruldu. İstanbulluların su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranları dikkat çekerken en dolu barajın %66,77 ile Ömer ile Barajı olduğu belirtildi. En düşük su seviyesine sahip baraj ise %4,43 ile Papuçdere oldu. İSKİ tarafından yapılan paylaşım kapsamında İstanbul’daki barajların doluluk oranları şu şekildedir:

Alibeyköy yüzde 15.46

Büyükçekmece yüzde 12.77

Darlık yüzde 47.9

Elmalı yüzde 22.51

Istrancalar yüzde 21.21

Kazandere yüzde 8.91

Ömerli yüzde 66.77

Pabuçdere yüzde 4.43

Sazlıdere yüzde 16.71

Terkos yüzde 19.11

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!