İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’dan Yandaş Müteahhit Vurgulu 1 Mayıs Mesajı

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan Yandaş Müteahhit Vurgulu 1 Mayıs Mesajı

İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama mesajında AK Parti hükümeti ve yandaş müteahhitlere vurgu yaptı.

Özdağ mesajında şu ifadelere yer verdi:

“2020 yılında pandemi nedeniyle ücretsiz izin, nakdi destek ücreti gibi uygulamalarla işçi mağdur edilirken 5 müteahhit zenginleşmeye devam etti.

Kısa çalışma ödeneği ile açlık ve yoksulluk sınırı altında kalan işçi evinin kirasını ve faturasını ödeyemedi.

Pandemi koşullarında çalışmak zorunda bırakılan işçi, işsiz kalamamak için canı pahasına çalışmaya devam ederken birçoğu ailesine koronavirüs bulaştırma tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Sosyal devletin iktidarı AK Parti, pandemi koşullarında işçilerimizi sosyal yardımlar ile desteklemek yerine işverene yarayan ekonomi paketleri ile Türkiye ekonomisini şahlandırma(!) yoluna gitti.

İktidarın gözbebeği, 5 yandaş müteahhitten sadece bir tanesinin geçmişe dönük silinen borçları bugünkü kur üzerinden 2 milyar liradan fazla ederken işçi ve emekçilerimiz bu miktarın yarısı kadar bile sosyal destek alamadılar.

2020 yılında 2427 işçi iş kazalarında hayatını kaybetti. İş cinayetleri, işverenin kollandığı ve iş güvenliği ve sağlığı üzerine yapılan çalışmaların usulüne uydurulduğu AK Parti yönetiminde ne yazık ki politik bir hal alıyor.

Ezilen, sömürülen ve nakdi ücret desteği, kısa çalışma ödeneği gibi uygulamalarla açlığa mahkum edilen işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun!”.İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan Yandaş Müteahhit Vurgulu 1 Mayıs Mesajı

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!