İstanbul Fener Rum Patriği Bartolomeos Washington’da!

İstanbul Fener Rum Patriği Bartolomeos Washington'da!

Patrik Bartolomeos, gelecek hafta Washington’da Biden, Blinken ve Pelosi ile görüşecek. Patrik ayrıca, Türk ve Yunan Büyükelçileri Mercan ve Papadopulu ile de bir araya gelecek.

İstanbul Fener Rum Patriği Bartolomeos, gelecek hafta Washington ziyareti sırasında ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile bir araya gelecek.

Patrik Bartolomeos, ABD başkentinde temaslarını tamamladıktan sonra New York’a geçecek. Patriğin ABD ziyareti 3 Kasım’da sona erecek.

Bartolomeos, ziyaretin Washington bölümünde ayrıca Yunanistan’ın Washington Büyükelçisi Aleksandra Papadopulu ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’la da bir araya gelecek.

Bartolomeos’un ABD ziyaretinin Mayıs 2020’de yapılması planlanmıştı. Ancak koronavirus salgını nedeniyle ziyaret ertelenmişti.

Bartolomeos, ABD’de Amerika Başpiskoposu Elpidoforos tarafından ağırlanacak.

Bu ziyaret, Patrik Bartolomeos’un ABD’ye üçüncü resmi ziyareti oluyor. İstanbul Fener Rum Patriği Bartolomeos, Ortodoks dünyasının ruhani lideri olarak görülüyor.

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Bartolomeos ’un ABD’deki görüşmeleri ABD’nin “Ekümenik Patrikhaneye desteğinin bir mesajı olarak” görülecek.

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!