İstanbul Bağcılar’da Suriyeli provokasyonunu Zafer Partisi engelledi

featured

Zafer Partisi İstanbul İl Teşkilatı büyük bir provokasyonu engelledi. İstanbul Bağcılar’da Suriyeli bir çocuğun mahallede yaşayan bir Türk kız çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine  sığınmacılara saldırmak için kabalık bir grup toplanmaya başladı. Kendilerini “Zafer Partili” olarak tanıtan ve sığınmacılarla olay çıkarmak için kalabalığı artırmaya çalışan 4 kişiyi Zafer Partisi İstanbul İl Teşkilatı fotoğrafları ile birlikte Emniyet’e bildirdi. Toplanan kalabalığı, mağdurun ailesini Zafer Partisi İstanbul İl Teşkilatı sakinleştirdi. Büyük ve ülke geneline yayılması muhtemel bir olayı engelledi

 

Zafer Partisi İstanbul İl Teşkilatı’nın yaptığı açıklama:

İstanbul/Bağcılar ilçesinde Suriye uyruklu 11 yaşındaki bir çocuğun, 6 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunması iddiasıyla, gerginlik baş göstermiştir. Mahalle sakinlerinin şikayeti sonrası, Suriyeli çocuk göz altına alınmış, kız çocuğu ise sağlık kontrolleri için adli tıp’a sevk edilmiştir.

Bu esnada, ilçe ve mahalle sakinleri, akşam saat 20.00’de harekete geçecek şekilde toplanma noktası belirlemiş ve hazırlık yapmışlardır.

Güvenlik güçlerinin aldığı tedbirle, taraflar karşı karşıya getirilmemiş, toplanma gerçeklemiş olsa da yürüyüş, adli tıp raporunun “temiz” gelmesiyle kendiliğinden iptal edilmiştir.

Adli tıptan gelen rapor açıklanana kadar geçen bu süre zarfında, kontrolsüz ve plansız kalabalıklar yürüyüş yapmış, slogan atmış; paralelde aşırı sol örgütler ve HDP/PKK’nın manipülasyona kalkışma ihtimalleri istihbar edilmiştir.

Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak biz ise, konudan haberdar olur olmaz, bir ekip oluşturarak koordinasyonu ve istihbaratı tek elden yönetmeye başladık.

Olay yerine intikal ettik ve bu esnada tüm teşkilata, provokasyondan uzak kalmaları yönünde talimatı ilettik. Buna rağmen, kendilerini Zafer Partili olarak tanıtan 4 kişi kalabalıklaşmaya çalışmış ve provokatif eylem denemiştir. Anında bu isimler İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, fotoğraflarıyla birlikte rapor edilmiştir.

Beraberinde, il başkan yardımcımız, mağdur kız çocuğunun babasını ziyaret etmiş ve kendisini yatıştırıcı şekilde sohbet etmiş, telkinde bulunmuş ve başarılı olmuştur. Zira, kızın babası adli tıp raporunu görmemesine ve sadece içeriği duymasına rağmen, akrabaları ve mahalleliye dağılmaları talimatını vermiştir. (Normal şartlarda raporu görmeden olmaz diyordu)

Nihayetinde, saat 00.20 itibarıyla tüm kalabalık dağılmış ve geride sadece bir çevik kuvvet timi bırakılarak, sahada sükunet sağlanmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!