İsrailli çift yaşadıklarını anlattı: ”Şu anda Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyoruz”

İsrailli çift yaşadıklarını anlattı: ''Şu anda Türkiye'ye dönmeyi düşünmüyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle tutuklanan ve sonra serbest bırakılan İsrailli çift Natali ve Mordy Otkin, İsrail medyasına yaşadıklarını anlattı.  

İsrail’e dönen çift, Kan 11’e ve Kanal 12 Haber’e röportaj verdi. Mordy Otkin,  ”Haberi dün akşam saat 7’de hücreyi açtıklarında ve bana özgür olduğumu söylediklerinde aldım” dedi.

Natali Otkin ise, “Daha uzun sürmesinden ve sonunun kötü olmasından  korktuk ama hızlı oldu. Bizi orada bırakmayacaklarını biliyorduk, bizi kurtaracaklarını biliyorduk,  devam etmemi sağlayan da buydu” dedi.

Şu anda Türkiye’ye dönmeyi düşünmediklerini  ifade eden çift, hala travma içinde olduklarını belirtti. Çift, hapishane koşullarıyla ilgili olarak, sadece ”tutukluluğun uygun olduğunu” ve “her şeyin yolunda olduğunu” söyledi.

Tutuklanma anlarını anlatan Natalie Otkin,   “Fotoğrafı çektim ve WhatsApp’tan aile grubuna gönderdim. İki dakika içinde yaklaştılar. Telefonu aldılar, resmi gördüler ve neden diye sormaya başladılar.  Sadece yaptığım şeyden dolayı. Herkesin çekim yaptığını söyledik” dedi.

Natali, hapishanedeyken fazla yemek yemediğini, 8 gün boyunca bir  parça ekmek yediğini ve su içtiğini belirtti.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!