İsrail Casus Haberini Yalanladı

İsrail Casus Haberini Yalanladı

İsrail’den “MİT, 15 Mossad ajanını yakaladı” haberleri hakkında açıklama
İsrail, “MİT’ten Mossad ajanlarına operasyon: 15 tutuklama” başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı. İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Ram Ben-Barak, haberlerde ismi geçen kişilerle herhangi bir bağlarının olmadığını iddia etti.
Türkiye’de, İsrail devleti için önem arz eden bilgi ve belgelerin elde edilmesi yönünde faaliyet yürüttükleri ve İsrail istihbarat servisiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 15 şüpheli “uluslararası casusluk” suçundan tutuklandı. Bu kişilerin edindikleri bilgileri, şebeke aracılığıyla İsrail istihbarat teşkilatı Mossad’a şifreli olarak ulaştırdığı iddia edilmişti.

İSRAİL’DEN AÇIKLAMA “BAĞIMIZ YOK”
Sözcü’nün The Times of Israel gazetesinden aktardığına göre, İsrail Parlamentosu Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Ram Ben-Barak, Türk basınında çıkan bu haberlerle ilgili açıklama yaptı. Barak, açıklamasında, Türk basınında yer alan haberlerdeki kişilerin hiçbirinin Mossad ile bağı olmadığını açıkladı.

Daha önce Mossad’ın müdür yardımcılığını da yapan Barak, Türk hükümetini, ‘istihbarat başarılarını göstermeye meraklı olmaları nedeniyle yanlış bilgiler yaymakla’ suçladı. İsrail’de yayınlanan Kanal 12 televizyonuna açıklama yapan Barak, “Yayınlanan isimlerin hiçbiri İsrail için çalışmıyordu.” ifadelerinde bulundu.

Kanal 12’ye verdiği demeçte, “Yayınlanan isimlerin hiçbiri İsrail casusu değildi ve bu nedenle orantılı olarak konulmalı” dedi.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!