İsrail Başbakanı Bennett: ”Türkiye’de gözaltına alınan İsrailli çift masum”

İsrail Başbakanı Bennett: ''Türkiye'de gözaltına alınan İsrailli çift masum''

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Çamlıca Kulesi’nden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın evinin fotoğraflarını çektikleri için ”casusluktan”  gözaltına  alınan İsrailli çift hakkında, ”Bunlar, yanlışlıkla karmaşık bir duruma düşen iki masum vatandaş ve konuyu çözüme kavuşturmak için her şeyi yapıyoruz” dedi.

Bennett, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi başkanı Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve diğer üst düzey yetkililerle kabine toplantısı öncesinde bir araya gelerek İsrail’in casusluk suçlamalarıyla karşı karşıya kalan  Natali ve Mordy Oaknin’in  bir an önce serbest bırakılmasını sağlama çabalarını görüştü.

Başbakan, çiftin ailesiyle konuştuğunu ve güçlü kalmalarını istediğini söyledi. Ayrıca onları İsrail’e geri getirmek için yapılan çabalar hakkında bilgilendirdi.

Bennett, çiftin “herhangi bir İsrail kurumu için çalışmadığını” kaydederek, ”Dışişleri Bakanlığı öncülüğünde hafta sonu boyunca İsrail’deki en üst düzey yetkililer bu konuyla ilgilendi ve bir an önce çözüm bulmak için yılmadan çalışmaya devam edecek” dedi.

İsrail basını, İsrail’in Ankara’daki büyükelçiliği ve İstanbul’daki başkonsolosluğunun son günlerde çiftin serbest bırakılmasını sağlamak için çalıştığını ve Türk yetkililerden acil bir ziyarete izin vermelerini istediğini yazdı.

Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un da dün  İsrail’deki Oaknin ailesini kendilerine güvence vermek için aradığı belirtildi.

İsrailli çiftle birlikte yanlarında bulunan bir Türk vatandaşı da tutuklanmıştı.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!