İspanyol basını Arda Güler’in Real Madrid’e transferinin perde arkasını yazdı: Son dakika baskını!

featured

Avrupa’nın önde gelen kulüplerini peşinde koşturan Arda Güler, tercihini Real Madrid’den yana kullandı. Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en yetenekli futbolcuların başında gelen Arda Güler, İspanya’da manşetleri süsledi. İspanyol basını, Arda Güler’in Real Madrid’e transferinin perde arkasını okuyuculara aktardı.

AS: REAL MADRID’IN ARDA’YI TRANSFER ETME NİYETİ YOKTU

İspanya’nın önde gelen spor portallarından AS, Real Madrid’in uzun süredir Arda Güler’i takip ettiğini fakat genç oyuncuyu bu yaz transfer etme niyetinin olmadığını aktardı. Buna rağmen Barcelona’nın Arda Güler konusundaki ısrarcı tavrı ve Deco’nun transfer için görüşme gerçekleştirmesi Real’i bu transfere harekete geçirdiği belirtildi.

AS’ta yer alan haberde Arda Güler transferinin perde arkası şu şekilde aktarıldı:

“Fenerbahçe’nin genç fenomeni Arda Güler, İspanyol kulüplerinden ve Premier Lig’den birçok teklif aldı ancak Real Madrid’de oynamayı tercih etti. 18 yaşındaki Güler’in 17.5 milyon euro fesih şartı var ve çok potansiyelli bir isim. Bu nedenle Barcelona, ​​​​Sevilla, Milan ve Arsenal gibi kulüplerden teklifler aldı ancak Real Madrid’in yaptığı teklife ikna oldu. Son dakikada bir terslik olmazsa, Real Madrid’e transferi önümüzdeki günlerde veya saatlerde resmen açıklanabilir.

Barça, yeni sportif direktörleri Deco’nun İstanbul ziyaretinden sonra sözleşmeyi imzalayabileceklerine inanıyordu. Ancak Madrid hızlı hareket ederek teklifini yaptı ve Güler’in beyaz formayı giymeye olan bariz arzusu nedeniyle diğerlerinden daha iyi bir teklifte bulundu. Sonunda Arda Güler, Jude Bellingham gibi şüphe etmeden Real Madrid’e transfer olmayı kabul etti.

Prensip olarak Madrid’in bu yaz Güler’i bünyesine katmak gibi bir niyeti yoktu. Kulüp aylardır Türkiye’nin sol ayaklı yeteneğini takip ediyor ama acele etmiyordu. Ancak, oyuncunun aldığı teklifler olayları hızlandırdı. Real Madrid futbolcuyu mevcut takımı Fenerbahçe’de bir yıl daha kiralık bırakmayı bile kabul etti. Ancak Arda, Madrid’de oynayacağı için o kadar heyecanlı ki, kulüp bu yaz onu bünyesine katmak istiyor.

Real Madrid’in Arda Güler’e olan ilgisi Sevilla ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçından sonra başladı. Ancak futbolcu zaten mükemmel bir sezon geçiriyordu. Şimdiden Fenerbahçe formasıyla 35 maça çıktı, altı gol yedi asist yaptı. Son ve en iyi performanslarından birini Türkiye Kupası finalinde Başakşehir’i (2-0) yenerek, bir asistle belirleyici olduğu ve maçın MVP’si unvanını aldığı finalinde gerçekleştirdi. Şimdi kendi tercihiyle Real Madrid’e imza atmak üzere.”

MARCA: ARDA GÜLER YAZ TRANSFERİNİN FENOMENİ OLDU

MARCA da Arda Güler’i manşetine taşıdı. Genç yıldızdan övgüyle bahseden gazete, Arda Güler’in yaz transfer döneminin fenomeni haline geldiğini belirtti.

MARCA’da şu ifadeler yer aldı:

“Arda Güler yazın fenomenlerinden biri oldu. Genç Türk, bir sonraki varış noktasının ne olacağını belirlemek için birkaç ana Avrupa takımı arasında günlerdir görüşme halindeydi. Son saatlerde mücadele, arka planda Milan, Real Madrid ve Barcelona arasındaki mücadele ile sınırlı kaldı. Artık son karar yakın. Real Madrid, Arda’ya Barcelona’nın vaat ettiği her şeyi sundu ve oyuncunun babası artık nihai kararını verme aşamasında.

Fenerbahçeli oyuncunun başından beri net olduğu şey, İstanbul kulübündeki defteri çoktan kapattığı ve ortam değişikliği istediği. Fenerbahçe yönetimine sözleşmesinde fesih maddesi olarak görünen 17,5 milyon avro karşılığında ayrılışına onay vermelerini istedi. Real Madrid’in Fenerbahçe ile 20 milyon Euro’ya anlaşma imzalayacağı kesinleşmiş durumda. Henüz sözleşmesi imzalanmamış olmasına rağmen MARCA, transferin gerçekleşebileceğini onaylıyor.

Real Madrid tıpkı Vinicius, Rodrygo veya Endrick’le yaptığı gibi, Güler’i de gelecek için önemli bir isim olarak görüyor. Fenerbahçe ile hem kendi liginde hem Avrupa’da birinci seviyede rekabet etmenin ne demek olduğunu biliyor.”

MUNDO DEPORTIVO: ARDA, REAL MADRID’E ÇOK YAKIN

Mundo Deportivo gazetesi, Real Madrid’in Arda Güler transferinde mutlu sona ulaştığını yazdı. Gazete, Real Madrid’in ezeli rakibi Barcelona ile girdiği transfer savaşını kazandığına vurgu yaptı.

Mundo Deportivo’da yer alan Arda Güler haberinde şu ifadeler yer aldı:

“Real Madrid, Barça’nın yeni sportif direktörü Deco’nun transferi için Türkiye’ye gittiği Arda Güler’i kaptırmak istemiyor. Oyuncu aynı gün öğleden sonra tatilini geçirdiği Bodrum’dan İstanbul’a giderek Fenerbahçe ile görüştü ve kararını bildirdi. Bu gezinin ortasında Güler ve ailesi, Real Madrid’in baskılarını nasıl artırdığını ve kendisine imza teklifini gördüklerini gördü.

Real Madrid’in son dakikalarda yaptığı bu transfer atağının ardından olaylar FC Barcelona aleyhine gerçekleşti. Barcelona kulübü de Real Madrid’in Arda Güler için daha iyi bir teklifte bulunduğunu kabul etti.

Real Madrid; Arda Güler’in sözleşmesinde yer alan 17.5 milyon eurluk fesih maddesinin üzerine çıktı ve ayrıca sonraki satıştan pay teklifinde bulundu.”

SPORT, TRANSFERİN PERDE ARKASINI YAZDI

Barcelona merkezli Sport gazetesi, Katalan kulübünün yeni yöneticisi Deco’nun Fenerbahçe ile Arda Güler’in transferi için prensip anlaşmasına vardığını, futbolcuya beş yıllık kontrat önerildiğini ancak Real Madrid’in baskınıyla görüşmelerdeki her şeyin dinamitlendiğini yazdı.

Haberde “Barcelona Arda Güler’in imza atmasında her ne kadar ilk sırada olsa da, Real Madrid’in finansal gücü dengenin başkent ekibi yönünde değişmesine yol açtı.” ifadelerine yer verildi.

CADENA SER: ANLAŞMA HENÜZ İMZALANMADI AMA BİTMEYE YAKIN

İspanya’dan Cadena Ser, Real Madrid’e yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Arda Güler transferinin henüz sonuçlanmadığını fakat imzaların kısa sürede atılabileceğini yazdı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

“Real Madrid’de Arda Güler’in transferi için iyimserlik var. Beyaz takım, 18 yaşındaki Fenerbahçeli orta saha oyuncusu için 20 milyon euro teklif ediyor. Real Madrid’den kaynaklar anlaşmanın kapanmadığını ancak müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanacağına inandıklarını açıklıyor.

Real Madrid aylar önce onunla temasa geçti. Ancak Florentino Pérez başkanlığındaki kulüp, geçen haftadan beri onun beyazlar içinde oynamayı seçtiğini biliyor. Kiralık olarak başka bir takımda oynamadan Real Madrid’in futbolcusu olacak. 2 hafta sonra takıma tam anlamıyla katılması bekleniyor.

Barcelona Başkanı Laporta, Vitor Roque ve Arda Güler transferini bitirmek için uğraştıklarını belirtmiş hatta Deco’nun Arda için Türkiye’ye gittiğini ifade etmişti. Real Madrid, Barcelona’ya bu transferde çalım attı.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!