Islahevinde kalan Timur Cihantimur’un 2 milyon dolar kefalet teklifine savcıdan ret

featured

İstanbul’da 1 Mart tarihinde ehliyetsiz kullandığı otomobille Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan Timur Cihantimur, ABD’de tutuklu kaldığı ıslahevinin şartlarından şikâyetçi olup 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalmak istedi. Savcı Kristen A. Kearney, Cihantimur’un serbest kalması halinde tekrar kaçma ihtimalinin olduğunu belirterek talebe itiraz etti.

Timur Cihantimur, kazanın ardından annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır’a daha sonra da ABD’ye kaçırıldı. ABD’de yakalanan Tok, 14 Haziran’da tutuklandıktan sonra ilk olarak mahkemeye 18 Haziran’da çıkarılmıştı. Hâkim Donald L. Cabell, ‘suçluyu koruma’ suçundan Türkiye’ye iadesi talep edilen Tok’un davasını 27 Haziran’a ertelemiş tarafların detaylı savunma hazırlamalarına hükmetmişti. Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Dün Tok’un davasının 1 Temmuz’a ertelendiği açıklandı.

Cihantimur da annesi Tok gibi tutuklu yargılanıyor. Hürriyet’ten Yunus Paksoy imzalı habere göre, iki kez hâkim karşısına çıkan ve avukatları tarafından tutulduğu Manson Gençlik Enstitüsü ıslahevinin şartlarından şikâyetçi olduğu bildirilen Cihantimur’un 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalması teklif edildi. Ancak Savcı Kristen A. Kearney, elektronik kelepçe ile izleme imkânının bulunmadığını ve 2 milyon dolarlık kefaletin Cihantimur’un yeniden kaçma tehlikesini azaltmayacağını belirterek talebe itiraz etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!