IŞİD’in infaz ettiği iki Türk askerinin görüntüleri resmen ‘doğru’ kabul edildi!

IŞİD'in infaz ettiği iki Türk askerinin görüntüleri resmen 'doğru' kabul edildi!

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, Sefer Taş ve Fethi Şahin’in yakılarak infaz edilmesi ile ilgili 15 Ekim’de dava açtı.

Türkiye, 22 Aralık 2016’da  internete servis edilen bir video ile sarsıldı. Servis edilen videoda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üniforması giyen iki kişinin, “radikal terör örgütü” Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından yakılarak infaz edildiği görülüyordu.

Görüntülerde ateşe verilen TSK üniformalı iki kişinin isimleri Sefter Taş ve Fethi Şahin’di. Olay tarihinde Taş 23, Şahin ise 26 yaşındaydı.

Söz konusu olay, infaz talimatı veren ismin Türkiye’de yaşadığı ve tutuksuz yargılandığının ortaya çıkmasının ardından ilk kez resmen kabul edilmiş oldu.

İki askerin yakılması fermanını verdiği ileri sürülen IŞİD kadısı Jamal Abdurrahman Alwi’nin tutuksuz yargılandığını ve Gaziantep’te kuşçuluk yaparak geçindiğini 17 Eylül’de köşesine taşıdığını aktaran İsmail Saymaz, “Aradan tam 28 gün geçti, iki askerin infazı resmen kabul edildi” açıklamasını yaptı.

Alwi hakkında yeniden dava açıldığını aktaran Saymaz, “İddianamenin ‘maktul’ hanesinde er Sefter Taş ve Fethi Şahin’in adı yazıyor. IŞİD’in infaz ettiği iki askere ilişkin ilk kez bir dava görülecek.” dedi.

“Ayrıca yakılma görüntüleri iddianameye kondu. İki askerin yüz tanıma metoduyla o kişi oldukları saptandı” diyen Saymaz, Alwi’nin müebbet hapis istemiyle yargılandığını aktardı.

Kaynak:HalkTv

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!