IŞİD üyesi Alman kadın 10 yıl hapse mahkum oldu

IŞİD üyesi Alman kadın 10 yıl hapse mahkum oldu

IŞİD üyesi bir Alman  kadın, 5 yaşında “köle” bir Yezidi kız susuzluktan ölürken öylece durup seyrettiği ve bir şey yapmadığı için 10 yıl hapse mahkum oldu.

IŞİD üyesi bir Alman kadın, 5 yaşında “köle” bir Yezidi kız susuzluktan ölürken öylece durup seyrettiği ve bir şey yapmadığı için 10 yıl hapse mahkum oldu.

Münih Bölge Yüksek Mahkemesi’nde bugün sona eren duruşmada, Jennifer W., “kölelik uygulamak” ve 5 yaşındaki kızın ölmesine müdahale etmeyerek insanlığa karşı iki suç işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapse mahkum oldu.

Deutsche Welle’nin (DW) haberine göre, Jennifer W., IŞİD örgütünün Yezidilere karşı işlediği suçlar nedeniyle dünyada hapse mahkum olan ilk kişi oldu.

Yargılama sırasında Jennifer W. Ve IŞİD üyesi kocası Taha A.-J.’nin bir Yezidi kadını ve çocuğunu “köle olarak satın aldıkları” ortaya çıktı.

Çift 2015’de IŞİD kontrolündeki Musul’da yaşarken Yezidi kadın ve kızı evde köle olarak tutuldu.

Savcı, küçük kızın hastalandığını, kocanın küçük kızı ceza olarak evin dışında zincire vurduğunu ve yakıcı sıcak altında susuzluktan ölmesine göz yumduğunu” söyledi.

Savcı, Alman kadının da “kocasının bunu yapmasına izin verdiğini ve kızı kurtarmak için hiçbir şey yapmadığını” belirtti.

Proteston olarak büyüyen ve 2013’de Müslüman olan W., Türkiye ve Suriye üzerinden 2014’de IŞİD’e katılmak için Irak’a gitti.

W., tüfek, tabanca taşıyarak ve bombalı yelek giymiş halde, IŞİD’in “ahlak polisi” olarak sokaklarda devriye gezdi, Felluce ve Musul’da parkları denetledi.

W. Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği’nde 2016’da kimlik kartlarını yenilemeye çalışırken gözaltına alındı ve Almanya’ya gönderildi.

W.’nin kocasının davası ise Frankfurt’ta devam ediyor.

Ölen Yezidi kızın annesi Nora hem Münih hem de Frankfurt’taki iki davada da şahitlik yaptı.

Nora, IŞİD üyesi çiftin kendisini, kızının ölümünü seyretmeye zorladığını söyledi.

Taha A.-J. Mayıs 2019’da Yunanistan’da tutuklandı ve Almanya’ya gönderildi. Taha A.-J. IŞİD’in Yezidi mezalimi ile ilgili olarak yargılanan ilk örgüt militanı olarak, uluslararası ilgi çekti.

 

Kaynak: AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!