İran’dan, 55 Kişinin Öldüğü Saldırı Sonrasına Afganistan’a Destek Mektubu

İran'dan, 55 Kişinin Öldüğü Saldırı Sonrasına Afganistan'a Destek Mektubu

İran Parlamento Başkanı, Afganistan Milli Meclisi’ne hitaben bir mektupla, Pazar günü gerçekleşen terör eylemine karşı tepki gösterdi.

Mohammad Baqer Kalibaf, ”Boş ve korkak terörist eylemler, dost ve dostların kararlı iradesi üzerinde oldukça etkisizdir. Sürdürülebilir güvenlik, kalkınma, inşaat ve kader oluşturma konusunda Afganistan kardeş ülkedir.” Dedi.

Mohammad Baqer Kalibaf mektupta, Kabil’de birçok ilkokul öğrencisinin şehit edildiği ve daha fazla öğrencinin yaralandığı korkak terör eyleminden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Kalibaf, bu tür terör eylemlerinin, dost ve kardeş Afganistan ulusunun sürdürülebilir güvenliğin sağlanması, kalkınması, ülkesinin inşası ve kendi kaderini belirleme konusundaki kararlı iradesi üzerinde oldukça etkisiz olduğundan emin olduğunu yineledi. Bu fırsattan yararlanarak, ayrıca sizin iyiliğiniz ve Afganistan’ın değerli milletvekilleri, hükümeti ve milleti için tam sağlık ve sonsuz başarılar için Allah’a dua ediyorum.

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki bir okulun önündeki bombalı ve havan saldırılarında en az 55 kişi ölmüş ve 150’den fazla öğrenci yaralanmıştı.

Kabil’in Şii mahallesi Dasht-e-Barchi, son yıllarda defalarca IŞİD (IŞİD) silahlı grubu tarafından hedef alındı. Pazar günü gerçekleşen saldırıdan önce de doğudaki Logar ilinde öğrenci konukevi yakınında 30 Nisan’da bombalı araçla düzenlenen bir başka saldırı gerçekleşmişti.

 

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!