İran’daki Türk Futbol Takımı TRACTOR, Futbolcu Eksikliği Nedeniyle Şampiyonlar Ligi’nden Çekiliyor!

İran'daki Türk Futbol Takımı TRACTOR, Futbolcu Eksikliği Nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nden Çekiliyor!

Futbolcu eksikliği nedeniyle Traktör, Şampiyonlar Ligi’nin 1/8 tur maçından çekilme talebini resmi olarak AFC’ye gönderdi.

Traktör Futbol Kulübü, İran Futbol Federasyonu’ndan 2021 AFC Şampiyonlar Ligi 16. turunda Suudi Arabistan ekibi Al-Nasr ile oynanacak maçın ertelenmesini veya takımın geri çekilmesi konusunda anlaşmasını talep etti.

Kulüp, federasyona resmi bir mektup göndererek kararlarının nedenini açıkladı. Mektupta, Asya Şampiyonlar Ligi için takım listesinde bulunan toplam 18 oyuncudan üçünün sakatlandığı ve birinin askıya alma nedeniyle takıma eşlik edemediği belirtildi. Üstelik iki oyuncunun koronavirüs testi pozitif çıktı ve bir oyuncu daha sözleşmesini feshetti.

Buna göre, minimum oyuncu sayısıyla eşleşmeyen listede kalan oyuncu sayısı göz önüne alındığında, Traktör federasyondan oyunu ertelemesini veya kulübün turnuvadan çekilmesini kabul etmesini talep etti.

Tractor, grup aşamasını ikinci sırada tamamlayarak kıta şampiyonasının ikinci turuna katılmaya hak kazandı ve 14 Eylül Salı günü Doha’daki Al Sadd Club’daki Hamad Bin Jassim Stadyumu’nda Al-Nasr ile karşılaşacak.

35 Milyon Taraftarıyla Dünyanın En Fazla Türk Taraftara Sahip Futbol Takımı: Tractor

Kırmızı beyaz renkleri, kendilerini Kızıl Kurtlar olarak adlandıran taraftarları, dünyanın en fazla Türk taraftarına sahip İran’daki Türklerin simgesi haline gelmiş bir kulüp, Tractör Sazi yeni adıyla Traktör Futbol Kulübü…

İran’da Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı güney Azerbaycan bölgesindeki Tebriz şehrinde 1970 yılında kurulan Traktör Kulübü’nün adı şehirde bulunan Traktör fabrikasından geliyor.
Traktör iç saha maçlarının tümünü dolu tribünlere karşı oynuyor. Dolu derken ortalama 60-70 bin civarında bir rakamdan bahsediyoruz.

Traktör ile El-Nasr takımı arasında Tebriz’de oynanan Asya Şampiyonlar Ligi maçını 65 binin üzerinde taraftar izleyerek 2016’da Asya rekoru kırılmıştı.

Peki Tractor bölgede yaşayan Türkler için neden bu kadar önemli?

Peki Tractor Sazi bölgede yaşayan Türkler için neden bu kadar önemli?
Güney Azerbaycan bölgesi, İran’ın politik anlamda en karışık bölgesi. Burada yaşayan Türkler üzerinde İran İslam Cumhuriyeti tarafından kurulan bir baskı var ve bu baskılar her geçen gün daha da sertleşiyor. Azerbaycan Türkleri; dillerini konuşmakta, anadillerinde eğitim almakta kısıtlanıyor. Bu politik baskılar altında Türk halkının tek çıkış noktası olarak gördüğü Tractor, bir umut olarak her karşılaşmada yeşeriyor.
İran'ın Türk Futbol Kulübü TRACTOR, Futbolcu Eksikliği Nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nden Çekiliyor!

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!