İran Türkleri İçin Türk Öğrencilerinden Türkçe Eğitimi

İran Türkleri İçin Türk Öğrencilerinden Türkçe Eğitimi

Türkiye’den bir grup öğrencinin başlattığı “Ana Dilim” hareketi kısa süre içerisinde büyük ilgi gördü. Proje sahipleri bunun nedenini bu alandaki yetersizliklerin yarattığı özleme bağlıyor.

“Dilini ve kültürünü öğrenmek her insanın en tabii hakkıdır. Bu hakkı hiçbir devlet herhangi bir gerekçe ile yasaklayamaz. İran, Türklerin kimliklerini almak, onları bu şekilde yok etmek istiyor. Aramızdaki kilometrelerce mesafe oradaki hakları gaspedilen insanlara, kandaşlarımıza, yardım eli uzatmamız için bir engel değil.” ifadelerini kullanan öğrenciler sosyal medya üzerinden Türkçe öğretimine devam ediyorlar.

Videolar ile anlatılan konular çalışma kağıtları ile pekiştiriliyor. Her yaştan kişilerin katıldığı bu projeye verilen destekler çok büyük olduğu gibi rahatsız olanlarda bir hayli fazla. İran devleti tarafından kimlikleri araştırılan ve bazı kesimler tarafından tehditler alan öğrencilerin bu konuya verdiği cevap ise şöyle: “Dilde, Fikirde ve İşte birliğin sağlandığı yarınlara ulaşana kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz. ”

Anadilim 2020 Instagram Sayfası linki:

https://instagram.com/ana_dilim2020?igshid=1e97is2z8sdat

Anadilim 2020 Telegram kanalı linki: Ana Dilim 2020

Türkiye Türkçesi Eğitimi- تورکیه تورکچه‌سی ائیتیمی

https://t.me/anadilim2020

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!