İran Suriye’ye Silah ve Füze Gönderdi

İran Suriye’ye Silah ve Füze Gönderdi

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi saha kaynaklarında dayandırdığı haberinde, İran’a ait olan ve aralarında kısa menzilli füzeler ile çeşitli tipte silahların bulunduğu dört adet kamyonun Suriye’nin Deyr Az Zor kenti yakınlarında bulunan Ebu Kemal sınır kapısı üzerinden bölgeye giriş yaptığını belirtti.

İki adet kamyonda bulunan silahların, İran’a bağlı olan ve Afgan vatandaşlarından oluşan Fatimiyun milis gurubuna ait Deyr Az Zor kentinin dağlık eteklerinde bulunan depolara yerleştirildiğini diğer iki kamyonun ise Rakka kentinde bulunan İran yanlısı milislere gönderildiğini vurguladı. Konu ile ilgili olarak El Arabia haber protalı ise verdiği haberde, içerisinde Altı adet kısa menzilli balistik füze bulunan üç kamyonun,El Meyadin kırsalındaki Qala Al Rahba bölgesinde bulunan Ebu Fazıl El Abbas adlı guruba verildiğini söz konusu füzelere ait fırlatma rampalarının ise önümüzdeki günler içerisinde gönderileceğini kaydetti.

İsrail, İran’ Karşı Yeni İstihbarat Uçaklarını Envantere Aldı

Öte yandan, İsrail başta İran olmak üzere bölgede meydana gelen gelişmelere paralel olarak askeri imkan ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam etmektedir.

Bu bağlamda İsrail Savunma Bakanlığı uzmanları tarafından geliştirildiği belirtilen Oron adlı istihbarat uçağının İsrail’in keşif, gözetleme ve istihbarat filosu olarak bilinen 122nci filoya dahil edildiği bildirildi. Konu ile ilgili olarak İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amikam Norkin basın yayın kuruluşlarına yaptığı açıklamada; Oron istihbarat uçağının ilkinin Negev çölünün kuzeyinde yer alan Nevatim Hava Üssünde düzenlenen askeri bir törenle hizmete girdiğini ve birkaç adedinin ise en kısa zamanda Silahlı Kuvvetlerin envanterine dahil olacağını söyledi.

İran Suriye’ye Silah ve Füze Gönderdi

ABD yapımı Gulfstream G55’i temel alan Oron istihbarat ve keşif uçağının İsrail Savunma ve Araştırma Müdürlüğü, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ile İsrail Havacılık ve Uzay Endüstrisi’nin ortak bir çalışması sonucunda geliştirildiğini belirten Amirkam Norkin, uçağın her türlü hava şartlarında ve aynı anda birkaç ülkeye yönelik olarak istihbarat toplama yeteneğine sahip olduğunu vurguladı. Oron İstihbarat uçağının aynı anda Gazze Şeridindeki Askeri hareketliliği, Lübnan Hizbullahı ile İran’ın Suriye’de konuşlu bulunan askeri unsurlarını izleyebildiğini vurgulayan İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Norkin, söz konusu uçağın İsrail Hava Kuvvetleri’nin mevcut operasyonel ve stratejik yeteneklerine, Orta Doğu’daki sürekli hava üstünlüğüne ve hava sahasının savunma ve güvenliğinin sağlanması konusuna büyük bir katkı sunacağını ifade etti.

Yücel Tünel Haberi

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!