İran, israil’e İHA’larla Saldırdı

featured

İran, uluslararası toplum tarafından günlerdir beklenen misilleme saldırılarına bu akşam saatlerinde başladı.

Saldırıdan dakikalar öncesinde İran ve Ürdün, hava sahasını uçuşlara kapatarak, saldırının başlayacağına yönelik bir mesaj paylaşmıştı.

İSRAİL DEVLET TELEVİZYONU İHA SALDIRISINI DUYURDU

İsrail devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e İHA saldırısı başlattığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail’in direkt olarak İran’dan yapılacak olan saldırıya hazır olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri ve birçok ülkenin İsrail’i desteklediğini söyledi.

SALDIRI DRONE’LARI İSRAİLE DOĞRU YOL ALIYOR

IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, basın açıklamasında İran’dan fırlatılan düzinelerce insansız hava aracının İsrail’e doğru gittiğini doğruladı. İran saldırı dronlarının sabah 6:30 ile 7:30 saatleri arasında İsrail’e varmaya başlaması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, “Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak.” ifadelerini kullanmıştı.

ABD: Tel Aviv’e “Sarsılmaz” Şekilde Destek Vereceğiz

ABD Başkanı Joe Biden da İran’ın İsrail’e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv’e “sarsılmaz” şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise “İran, topraklarından bize saldırırsa karşılık vereceğiz, İran’a saldıracağız” açıklamasını yapmıştı.

Bazı ülkeler, bölgede tırmanan gerilim üzerine vatandaşlarına İran ve İsrail’e seyahat etmeme tavsiyesinde bulunmuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!