İran Halkı Covid-19 Aşısı Olmak İçin Ermenistan’a Gidiyor

İran Halkı Covid-19 Aşısı Olmak İçin Ermenistan'a Gidiyor

İranlılar, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısı olmak için aşı karşıtlığının aşılamayı durma noktasına getirdiği komşu ülke Ermenistan’a gidiyor.

Euronews’in haberine göre; kendi ülkelerinde aşı olamayan ya da aşı olmak için uzun süre beklemesi gereken İranlılar, Ermenistan’daki bu durumu değerlendirmek için ülkeye gitmeye başladı. Seyahat acenteleri, son haftalarda Ermenistan’a ziyaretlerin 3 kat arttığını belirtti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkede şu ana kadar 110 bin kişinin Covid-19 aşısı yaptırdığını, bunun yarısını yabancıların oluşturduğunu söylemişti. Ülkede AstraZeneca, Rus Sputnik V ve Çin’in CoronaVac aşıları uygulanıyor.

Orta Doğu’da Covid-19 ölüm oranının en yüksek olduğu İran’da, ‘Our World in Data’ adlı bilimsel yayına göre, 84 milyon nüfuslu ülkenin sadece yüzde 2’si her iki doz aşıyı olmuş durumda.

Sağlık personelinin dışındaki çalışanlar ve 60 yaşın altındakiler henüz aşılanmış değil. Yetkililer, toplu aşılamanın eylül ayında başlayacağını belirtiyor.

Ermenistan, popüler bir yaz tatili noktası olması hasebiyle kaç İranlının Covid-19 aşısı olmak için seyahat ettiği net değil. Ancak her gün onlarca otobüs ve taksi, tahmini olarak 500 İranlıyı bu ülkeye taşıyor.

Havayolu firmaları İran’dan Erivan’a yapılan uçuşlara haftalık üç sefer daha ekledi. Planlanan binlerce yolculuk olduğu için otobüs biletlerinin fiyatları da ikiye katlandı. Salgının durma noktasına getirdiği ulaşım sektörü ise eşi benzeri görülmemiş bir patlamaya yaşamış oldu.

Adını vermek istemeyen Tahran’daki bir seyahat acentesi yöneticisi, “Ermenistan’a giden müşterilerin sayısı son haftalarda üç katına çıktı” dedi. İran’dan gelenlerin fazlalığı, Ermenistan’daki Koronavirüs aşı merkezlerini de tam kapasite çalışmaya itti.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!