Iraklı Şeyh, Sakarya Protokolü ile Öğrencilerinin Sorununu Görüştü

Iraklı Şeyh, Sakarya Protokolü ile Öğrencilerinin Sorununu Görüştü

Sakarya protokolü, 21 tarikatin lideri olduğu iddia edilen Iraklı şeyh ile Somali’den öğrenci mi ithal ediyor?

Sakarya’da Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Spor Müdürü, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Müftü, Irak kökenli Şeyh Muhammed Hüseyni’yi ağırladı.

Haberiniz.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Hande Karacasu, Sakarya müftüsü Hasan Başiş’e ulaştı.

Başiş, “Efendim durup dururken bir ziyaret söz konusu değil. Iraklı bir ilim insanı kendisi. Bundan 15 sene önce Türk vatandaşı olmuş, Urfalı bir hanımla evlenmiş, İstanbul’da yaşıyor. Kendisine ait bir dernek var. Derneğin adı Darusselam Küllüyesi. Kendisinin derneği var. Somali’den getirdiği 6 öğrenciyi Sakarya’mızda okutup masraflarını karşılıyor. Üç kız, üç erkek öğrenci bunlar. Öğrencilerini ziyarete geldi.” dedi.

Iraklı Şeyh, Sakarya Protokolü ile Öğrencilerinin Sorununu Görüştü

Haberiniz.com.tr’nin “Öğrencilerin burada olduğundan siz nasıl haberdar oldunuz?” sorusu üzerine Başiş,“Üniversitede çocuklar belli, kayıtları var. İsimleri belli. Bizimle nasıl irtibat kurdular, ben bilmiyorum. “ yanıtını verdi.

Bu öğrencilerin aynı zamanda şeyhin dini eğitim verdiği öğrenciler olup olmadığı soruduğunda ise Başiş,” Bu çocuklar dini eğitim almıyorlar. Farklı bölümler okuyorlar. “yanıtını vermekle yetindi.

Iraklı Şeyh, Sakarya Protokolü ile Öğrencilerinin Sorununu Görüştü

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Müftüsü Hasan Başiş, Gençlik Spor İl Müdürü Arif Özsoy, Şeyh Hüseyni’yi ziyaret edip boy boy fotoğraf çektirdiler.

IRAKLI ŞEYH KİM ?

El hüseyni lakabıyla bilinen Şeyh Seyyid Muhammed Accân el Hadîd El Hüseyni Er-Rifaî, Musul doğumlu. Babası vefat edince tarikatın başına geçti. Başında olduğu Darüsselam Külliyesi’nin Urfa’daki merkezi 2014’te kuruldu. İstanbul’da ise Seyyidler ve Şerifler Tasavvuf Araştırma Derneği’nde faaliyet yürütüyor.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!