Irak’ın İşgalinin Mimarlarından Colin Powell Covid-19 nedeniyle öldü

Irak'ın İşgalinin Mimarlarından Colin Powell  Covid-19 nedeniyle öldü

Colin Powell, Şubat 2003’de BM Güvenlik Konseyindeki konuşmasıyla Irak’ın işgaline zemin hazırlamıştı.

Amerikan dış politikasını şekillendirmeye yardımcı olan ilk siyahi Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı olarak da görev yapan Colin Powell, Covid-19 nedeniyle 84 yaşında hayatını kaybetti.

Facebook’ta bir mesaj yayınlayan ailesi, “ABD eski Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Colin L. Powell, bu sabah Covid-19’dan kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle vefat etti. Aşıları tamdı. Walter Reed Ulusal Tıp Merkezi’ndeki sağlık personeline özenli tedavileri için teşekkür etmek istiyoruz. Olağanüstü ve sevgi dolu bir koca, baba, büyükbaba ve büyük bir Amerikalıyı kaybettik” dedi.

Powell, ABD’nin ilk Afrika kökenli Dışişleri Bakanıydı ve 2001 ile 2005 yılları arasında Cumhuriyetçi Başkan George Bush’un yönetiminde görev yapmıştı.

Irak’taki savaşın öncülüğünü yapan Colin Powell, 5 Şubat 2003’te BM Güvenlik Konseyinde Irak tarafından üretildiği iddia edilen kitle imha silahları hakkında uzun konuşmasıyla Irak’ın işgaline zemin hazırlamıştı.

Powell, Amerikan istihbarat servislerinin yanlış bilgi vermesinin ve Irak’ta kitle imha silahlarının bulunmadığının anlaşılmasından sonra, bunun kendisi için “leke” olduğunu kabul etmişti.

Powell, “Bu benim için bir lekedir çünkü bu sunumu ABD adına bütün dünyaya ben yapmıştım. Bu benim yaptıklarımın bir parçasıdır” demişti.

Harlem’de 5 Nisan 1937’de doğan Powell, New York’ta büyümüş ve üniversitede jeoloji okumuştu.

Askerî hayatına 1958 yılında başlayan Powell, önce Almanya’ya atanmış, daha sonra Başkan John F. Kennedy’nin askerî danışması olarak Vietnam’a gönderilmişti.

Kaynak:AjansBizim

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!