Irak Türkmen Cephesi bir sembolümüz daha

Her kesce bellidir ki canımın diğer parçaları değerli okurlar, asırlardan beri Irak’ı kendilerine vatan bilen kahraman Türkmen halkımızın Kerkük, Erbil ve Talafer kaleleri, ve Türkmen camadanısı gibi bir çok sembollerı vardır ancak, Kerkük Irak Türkmerleri’nin üstünde hem fikir oldukları en önemli sembolümüzdür. Kerkük bizim için hem anadır hem de baba. Kerkük bizim için varlığımızdır. Kerkük bizim ak alınyazımızdır. Lekelenmesine asla izin vermiyeceğimiz, şerefimizdir namusumuzdur. Kerkük’ün kirlenmesi bizim varlığımızı sarsacaktır yok edecektir. Kerkük’ün değeri kadar bir de kuruluşundan bugüne değin, Kerkük’e en çok sahip çıkan Irak Türkmen Cephesi de bizim için kıymetlidir. İTC ( Irak Türkmen Cephesi ) Kerkük kadarı bir Türkmen sembolü olarak kabul edilmektedir.

Feryat… İmdat Anavatan !

Malumdur ki bizler Irak Türkleri asırlardan beri Türklüğümüzü savnduğumuz için, ülkemizdeki tüm dikta rejimlerin gözardı, haksızlık, baskı ve zulümlerine uğradık. Irak Türklerini dikta rejimlerin Osmanlı İmparatorluğu’nun Torunları veya Turancılar diye adlandırmaları bize her zaman kıvanç vermiştir. Ben şahsen 1980 yılında Irak’ın güvenlik elamanlarınca tutuklanırken, beni Kerkük Emniyet Müdürlüğü binasının bodrum katındaki soruşturma odasına gözlerimi kapatarak götürmüşlerdi. İçerideki görevli komiser gözlerimi açtığında, ilkin bana üstüne Arapça olarak Turancı Ümit KÖPRÜLÜ yazılı bir dosya gösterdi ve dedi “Biliyormusunuz  bunun ne demek olduğunu”?

Söyledim “ Evet biliyorum ancak anlamadığım beni neyle suçlamak istiyorsunuz”?

Oysa dedi ki “Siz Türkmenler tümünüz Turanlı itlersiniz. Suçlarınız da belli. Elimde olsa beşikteki bebeklerinizi bile keserek yok ederim”.

Soruşturma komisere diğer komiser ve görevli arkadaşlarının katılmalarıyla akşam saat 20,00’den sabah saat 9,30’a kadar elektrikli, sopalı dayaklı işkenceleri devam etmiştir. Sonunda komiser “yeter bunu öldürseniz bile kendisinden bir bilgi alamazsınız Gönderin gitsin Bağdat’a oradaki arkadaşlarımız modern metodlarıyla dilini çözerler”diyerek beni Bağdat”taki Genel Emniyet Müdüıüğüne götürmek için emrini verdi.

Benim buruda altını çizmek istediğim Irak rejimlerinin de bildiği gibi, bizdeki Türkçülük ve Anavatan sevdası ta çocukluğumuzdan beri başlamaktadır. Bizlerin içimizdeki bu sevda ta beşikteyken annelerimizin ninileriyle doğmuştur ve büyümüştür. Bugün  asılları Türk bile olmayan birileri çıkıp bizlere susun sesinizi çıkarmayın karşınızda Anavatan var diyemez, çünkü Anavatanın varlığı bizim için herşeyden önce gelmektedir. Biz Anavatan aşkıyla binlerce aydın gençlerımizi kurban verdik ve gerekirse bu aşk oğruna tümümüz de seve seve kurban oluruz ancak, Anavatanı yöneten bir hükümetin hariciyesinde kendisini bilmez bir kaç memur bizleri düşmanlarımıza satmamalıdır çünkü eninde sonunda Türk Hükümeti izin vermiyecektir ve biz bundan eminiz. Eminiz de düşmanlarımızın çıkarlarına hizmet eden bu davranışların sahipleri cezasız kalmıyacaklardır.

Neden Türkmenler Hicran KAZANCI’ya karşılardır?

24.Nisan. 1995 tarihinde kuruluşundan bu yana, Irak Türkmen Cephesi’nde bir kaç kez başkan değişikliği yapılmıştır, aynı şekilde İTC’ye bağlı yurtiçi ve dış temsilciler de  bu değişmelerden payını almıştır. İlk başkanlığını  Dr.Turhan KETENE’nin yaptığı İTC’eye Dr.Sinan ÇELEBİ, Avukat Sanan Ahmet Ağa, Vedat ARSLAN, Dr.Faruk Abdullah Abdurrahman, Dr.Sadettin ERGEÇ beyler de başkanlık yapmışlardır. Erşet Salihi ise, Irak Türkmen Cephesi’nin hal hazırdaki mevcut başkanıdır. Milliyetçiliğinden dolayı kimi siyasi oluşumlar, onu kaldırmak ve çıkarları için çalışan birilerinin gelmesinden yanalar. İki yıldan beri Türkiyenin eski İTC Temsilcilcisi Avukat Sadun KÖPRÜLÜ’ nün yerine atanan Hicran KAZANCI, Ortadoğu Barış Projesi ve Kürt Açılımı’na sağladığı uyum ve verdiği destekten ötürü belirli siyasi kitlelerce İTC’nin başına getirilmesi düşünülmektedir.

Herkesce bellidir ki Türkiye Tmsilciliği KZANCI’nin eline geçinceye kadar İTC’nin en faal temsilciliğiydi. Önceki temsilciler İsmet KOÇAK, Mustafa ZİYA, Ahmet MURATLI ve Sadun KÖPRÜLÜ beyler zamanında temsilcilik İTC’nin temsilcilikleri ve Türkmen sivil toplum kuruluşları arasında milli birliği sağlayan bir köprü haline gelmişti.

–  Ziya’yla Muratlı beyler, dünyanın dört bucğından Türkmen sivil kuruluşlarını Ankara’da birarya getirerek birlik ve beraberlik mesajları vermişlerdir.

–  Muratlı Ankara’nın kalbi Tandoğan Meydanında 100 bin kişiye yakın Iraklı Türkmen ve Türkleri bir araya getirerek, en büyük Türkmen yürüyüşüne imzasını atmıştı.

–  Muratlı ve Köprülü beyler İTC’nin internet sitesini altı dilde olarak en önemli bir site haline getirebilmişlerdir.

–  Muratlı ve Köprülü beyler Türkmen davasını Türk üniversitelerine taşıyarak öğrencileri bilgilendirmişlerdir. Basın toplantıları düzenliyerek olayları sıcağı sıcağına ele almışlardır.

–  Türkmen davasını Türkiye’de bir çok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla masaya yatırmışlardır.
–  Köprülü Türkiye’de oturum izini bulunmayan binlerce Iraklı Türkmenlerin sorunlarını gidermiştir.

Peki Türkmenler Hicran KAZANCI’yı neden istemiyorlar?

Herşeyden önce Hicran KAZANCI bazı belli nedenlerden dolayı Kerkük’ten Türkmenlerce uzaklaştırılan bir kişidir. Onu eski Cephe başkanı bazı mercilerin emriyle İTC Dışilişkiler Sorumlusu görevine atamıştır.
–  Görevini Türkmenleri milli mücadeleden uzaklaştırmaya kullanan Kazancı, İTC’nin bir çok temsilcilerirnin görevlerini bırakmalarına neden olmuştur.

–  Ankara Temsilciliği esnasında Türkmenlerin sayılarını az göstererek azınlık ünvanına layık görmüştür.
–  Türkiye’deki aydınlarımızı aşağılamış diplomalarının tezvir veya kendilerine Türkiyenin lütfu olarak verildiğini iddia etmiştir.

–  Görevi Köprülü’den alır almaz daha ayağının tozuyla, İTC internet sitesini kapatarak, Irak Türkmenlerinin tüm siyasi, kültürel, toplumsal ve tarihi belge arşivlerini yok etmiştir.

–  Türkmen halkımızın aydınlarına beslediği kin ve kirli oyunlarına karşı oldukları için, İTC’nin Türkmenşanı.com ve arahurra.com sitelerini de kapatarak Türkmenlere ikinci büyük zararı vermiştir.

–  Kendi çıkalarını elde etmek için Türkmenlere, Kürt acılımına ve ortadoğu projesine ayak uydurmaya çağrıda bulunması  ve Ankara’yı bırakıp sürekli Kerkük’teki Kürt siyasileri, ABD ve İsrail yetkilileriyle görüşmelerinin ne anlam taşıdığı yüce halkımızca aşikar olmuştur.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı kim olmalı

Yüce Halkımızın meşru milli temsilcisi olan İTC Başkanı milli ve siyasi geçmişi ile tanınan belli birisi olmalı. Kendi, ailesi ve tanıdıklarının çıkarlarını düşünmeyen, halkının uğradığı haksızlık ve gasbedilen haklarını geri almak için mücadele veren ve gerekirse bu mücadele esnasında tereddüt etmeden canını bile kurban veren birisi olmalıdır. Kendisinde liderlik niteliği bulunan birisi olmalıdır. Bu yüzden İTC başkanı, delegeleri tüm siyasi kuruluş ve dini etniklerimizinin bireylerinden oluşan büyük Türkmen Kongresi tarafından seçilmelidir. Türkmen kongresi Hazırlık Komitesi geçmişi temiz bağımsız Türkmen aydınlarından oluşturulmalıdır. Türkmen Kongremizin çalışmalarına şimdiden başarılar dileriz.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!