Irak Ordusu’nun SİHA’yı Düşürmesine Sert Tepki: Ümit Özdağ’dan Vize Muafiyeti Çağrısı

featured

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kerkük’te Irak ordusu tarafından düşürülen Türkiye’ye ait Aksungur modeli SİHA ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Irak ordusunun bu eylemini “kabul edilemez” olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

“BU EYLEM KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”

Irak Hava Savunma Komutanlığı, Türkiye’ye ait Aksungur modeli bir SİHA’nın Kerkük semalarında düşürüldüğünü açıkladı. Bu gelişme üzerine Ümit Özdağ, “Irak ile yapılan anlaşmaya göre Türk ordusunun sıcak takip dahil PKK terörü ile mücadele hakkı vardı. Irak ordusunun bu eylemi kabul edilebilir bir eylem değildir” ifadelerini kullandı.

“IRAK’TAN VİZE MUAFİYETİ İPTAL EDİLMELİ”

Özdağ, aynı zamanda Irak’tan 15 yaş altı ve 50 yaş üstü vatandaşlar için getirilen vize muafiyeti kararının iptal edilmesi gerektiğini savundu. Özdağ, “Irak Türkmenlerinin Türkiye’ye gelmesi ASLA teşvik edilmemelidir. Böyle bir politika gaflet ve delalet değil İHANET olur” diyerek, Irak Türkmenlerinin kendi bölgelerine dönmeleri ve bu süreçte Türkiye’nin ekonomik ve politik destek sağlaması gerektiğini vurguladı.

IRAK TÜRKMENLERİNİN DÖNÜŞÜ TEŞVİK EDİLMELİ

Ümit Özdağ, özellikle Telafer başta olmak üzere, 2003 sonrasında Türkiye’ye gelen Irak Türkmenlerinin, Türkmeneli bölgesine dönüşlerinin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Bu sürecin ekonomik ve politik olarak desteklenmesi gerektiğini ifade eden Özdağ, Türkiye’nin bu konuda aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!