İnstagram ve Messenger’a Yeni Özellikler Geliyor

İnstagram ve Messenger’a Yeni Özellikler Geliyor

Sosyal medya devi Facebook, Messenger, Instagram ve Messenger Kids dahil olmak üzere mesajlaşma hizmetlerinde çok sayıda yeni tema özelliğini açıkladı. İşlevsel iyileştirmeler arasında görsel yanıtlar, okundu bilgileri, geliştirilmiş ses kayıt araçları ve Instagram’da güncellenmiş bir arşiv özelliği bulunuyor.

Bu özellikler, son güncellemelerle şimdiden dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılara sunulmaya başladı. İşte onlar hakkında bilmeniz gerekenler;

Facebook, Messenger ve Instagram’da Star Wars ve Netflix’in Selena: The Series adlı yeni şovuna dayanan sohbetler için yeni görsel temalar tanıttı. Yeni temaları etkinleştirmek için bir sohbet açın ve sohbet ayarlarına gidin. Ardından, Tema’ya dokunun ve bir seçeneği seçin.

Facebook daha önce de benzer temalar yayınladı, ancak bunlar büyük ölçekli tanıtım kampanyalarına bağlı ortak teklifler haline gelmedi.

Asya ve Pasifik Adalılarını kutlamak için yeni Messenger çıkartmaları eklendi. Diğer bir kozmetik eklenti ise Messenger ve Messenger Kids için “Asya ve Pasifik Adalılarının (API) çeşitliliğini ve etkisini” kutlamak için dört yeni kamera çıkartmasıdır.

Facebook, “ebeveynlerin çocuklarıyla API kültürleri hakkında daha derinlemesine konuşmalarına yardımcı olmak” için bir çıkartma referans kılavuzu bile geliştirdi. Buna ek olarak Facebook, Instagram’ın görsel öncelikli bir platform olduğunu nihayet hatırladı. Böylece Instagram DM’lerine görsel yanıtlar ekledi.

WhatsApp benzeri okundu bilgileri artık Instagram DM’lerine eklendi

Görsel yanıtlar, tıpkı Snapchat gibi bir fotoğrafı / videoyu kendi fotoğrafınız / videonuzla yanıtlamanıza olanak tanır. Bu özellik şu anda yalnızca iOS’ta mevcuttur. Facebook, bir Android eşdeğeri çalışmalarda olduğunu söylüyor.

Diğer bir iyileştirme, Instagram DM’leri için okundu bilgilerinin dahil edilmesidir. Tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi, artık Instagram DM’nizin alıcı tarafından ne zaman okunduğu anlaşılabilecek.

Instagram’da sesli mesaj kaydetme, sohbetleri arşivleme daha kolay

Clubhouse yakalandığından beri, ses sosyal medyada merkezde yer aldı. Facebook, Instagram’da sesli mesaj göndermeyi kolaylaştırdı. Küçük işlevsel iyileştirme, ses kaydedici düğmesinin basılı tutma işlevini kayıt için dokunma ile değiştiriyor.

Son olarak, Instagram DM’leri artık sohbette sola kaydırılarak kolayca arşivlenebilir. Bu özellik, Gmail’in mobil uygulamasında uzun yıllardır mevcut.

 

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!