İngiltere’den Türkiye’ye Seyahat Uyarısı: 241 Turistte Salmonella

featured

Türkiye’den dönen 241 kişide salmonella tespit edildiğini duyuran İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, seyahat uyarısı yayınladı. Turistlerin çoğunun Antalya bölgesine seyahat ettiği belirtildi.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı Türkiye’den dönen tursitlerde salmonella vakalarına rastlandığına dikkat çekerek bir uyarı yayınladı. Daily Mail’ın aktardığı habere göre, Antalya Kemer’deki 5 yıldızlı otelde konaklayan 33 ailede salmonella tespit edildi.

UKHSA, konuyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Türk halk sağlığı yetkilileri ve diğer uluslararası halk sağlığı ortaklarıyla irtibat halinde olunduğunu vurguladı ve Türkiye’yi ziyaret eden İngiltere vatandaşlarına yayılmayı önlemek için yemekten önce ve tuvaleti kullandıktan sonra ellerini iyice yıkamaları çağrısı yaptı.

ÇOCUK VE YAŞLILARDA CİDDİ SONUÇLARA YOL AÇABİLİYOR

Salmonella enfeksiyonları genellikle evde bakımla düzelirken, küçük çocuklarda, yaşlılarda ve bağışıklık sistemi baskılanmış bireylerde daha ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Söz konusu vakalarda da çocuk ve yaşlıların çoğunlukta olması uzmanlar tarafından ‘endişe verici’ diye nitelendi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!