İngiltere Kırmızı Listeye Aldığı Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi Finalinde Devredışı Bırakacak

İngiltere Kırmızı Listeye Aldığı Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi Finalinde Devredışı Bırakacak

Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye’yi “kırmızı listeye” alan İngiltere, İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının İngiltere’de oynanması için UEFA’yla görüştüklerini duyurdu.

Türkiye’nin kırmızı listeye alındığını ve Türkiye’den gelenlerin masraflarını kendileri karşılamak üzere 10 gün süreyle otel karantinasında kalma şartı getirildiğini açıklayan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps İstanbul’da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi maçına ilişkin de açıklama yaptı.

“Maalesef Türkiye’yi kırmızı listeye alıyoruz ve bunun bazı yansımaları olacak” diyen Shapps, finale kalan iki İngiliz takım arasındaki maçı izlemek için takımların taraftarlarının Türkiye’ye gidemeyeceğini belirtti.

“UEFA ile görüşüyoruz, gönüllüyüz”

İngiliz Futbol Federasyonu’nun UEFA ile görüştüğünü ifade eden Shapps “yer konusunda son kararı UEFA verecek, ev sahipliğine hazır ve gönüllüyüz.” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde finale kalan İngiliz takımlar Chelsea ile Manchester City’nin 29 Mayıs tarihinde İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılması planlanıyordu.

Son dönemde Covid-19 vaka sayısında ciddi bir artış yaşanan Türkiye’de tedbirler sıkılaştırılmış, 29 Nisan’dan itibaren “tam kapanma” olarak adlandırılan sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanmaya başladı. Son 24 saatte Türkiye’de 20 bin 107 kişinin testi pozitif çıktı, 278 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye’deki artan vakalar sonrası Fransa ve İngiltere Türkiye’den gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirdiklerini açıklayarak Türkiye’yi kırmızı listeye aldı.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!