İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlanır?

İngilizce Öğrenmeye Nereden Başlanır?

İngilizce öğrenebilmek, oldukça zor gibi gözüken ama baka bir şekilde de kolay yolları olan bir öğrenme biçimi olacaktır. İngilizce öğrenmeye neden başlanır, sorusu cevabı basit bir şekilde açıklayacağımız bir konudur. Elbette başlamak için muhakkak bir ipin ucunu tutmanız ve devamını da getirmeniz gerekecektir. Fakat burada önemli olan bırakmamak ve sürekli bir biçimde pratik yapmak olacaktır. Sizlere bu yazımızda, özellikle de sıfırdan İngilizce nasıl öğrenilir ve İngilizce öğrenmeye nereden başlamanız gerekiyor, bunlardan söz edeceğiz. Bu sayede sizler de kendi kendinize ilk adımı atmış olacaksınız.

Tanışma Diyaloglarına Çalışın

İngilizce konusundaki en net hususlardan birisi, pratik olacaktır. Her ne kadar sürekli olarak İngilizce Türkçe dil çiftinde çeviri yapıyor olsanız bile, aslında en önemli aşama pratik yapmak olacaktır. Fakat siz oturup moda mod çalışmak istemiyorsanız, tanışma diyaloglarından başlamak, sizler için iyi bir adım olacaktır. Tanışma diyaloglarını öğrenerek, günlük hayatınıza da büyük bir katkı sağlıyor olacaksınız. Özellikle de, yolunuzda biri ile karşılaştığınız zaman, onunla sohbet edecek kadar İngilizce, sizlere iyi gelecektir.

Hem Ayları Hem de Günleri Öğrenin

Bir gün içerisinde, en çok neleri kullanırsınız ve bunu hiç düşündünüz mü? Bir gün içerisinde özellikle de o güne dair bir şeyler anlatmak için hem ayları hem de günleri bilmek gerekmektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenme yolundaki bir başka adım, hem günleri hem de ayları öğrenmek olacaktır. Türkçe İngilizce çeviri sayesinde de oldukça kısa bir zaman içerisinde bu işin üstesinden gelebilirsiniz. En azından hangi günde olduğunuzu ve ayda olduğunu bu sayede ezberleyebilirsiniz.

Muhakkak Sayıları Öğrenmelisiniz

Aslında ilkokul da ve ortaokulda, İngilizce konusunda ilk olarak öğretilen temel kavramlardan birisi; rakamlar ve sayılar olarak karşımıza çıkar. Sizler de İngilizce öğrenmek için geç kaldığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Fakat unutmamanız gereken tek bir şey ise; bu hayatta hiçbir zaman hiçbir şey için geç olmayacağıdır. Bu durumda İngilizce öğrenmek için, Türkçeyi İngilizceye çeviri yaparak, rakam ve sayıları en iyi şekilde öğrenebilirsiniz.

İyelik ve Şahıs Zamirlerine Çalışın

Bahsettiğimiz üzere ortaokulda bir ders düzeni ve İngilizce dersinde de gidilmesi ve işlenmesi gereken bir sıra vardır. İşte aslında bu sıra, İngilizceye nereden başlamanız gerektiğini sizlere de öğretecektir. Nasıl bir günlük hayatımızın içerisinde bir kişi ile konuşurken; ben, sen veya o şeklinde hitap ediyorsak, bunların İngilizcesini de muhakkak öğrenmelisiniz. Bunu belki cümle çeviri yaparak da kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Temel Zamanları Öğrenin

Türkçe İngilizce iki farklı dildir. Bu dil içerisinde her ne kadar benzer alanlar olsa bile, özellikle de temel zaman konusunda, muhakkak net bazı farklılıklar bulunur. Bu zaman dilimlerini ve temel zamanları öğrenmenizde büyük fayda olacaktır. Dil çeviri bu anlamda işinize her ne kadar yarayacak olsa bile, temel zamanları öğrenmek, sizlerin büyük derecede işine yarayacaktır.

Edatların Neler Olduğu Konusunda İyi Bir Çalışma Yapın

Günlük hayatımız içerisinde isimlerden söz ederken, onların hem yer hem özellik hem de zamanına göre ayırt edici durumlarını ortaya çıkartmanız gerekecektir. Bunun için kendi dilimizde de kullandığımız edatlar vardır, fakat söz konusu İngilizce olduğu zamanda da farklı edatların karşımıza çıktığını görebilirsiniz. Bu edatlara en iyi şekilde çalışırsanız, İngilizce konusunda da herhangi bir zorluk yaşamayacaksınız. Türkçe İngilizce çeviri sayesinde de edatların günlük hayatımızdaki kullanımlarını inceleyebilirsiniz. Bu maddeleri dikkate alarak, İngilizce konusunda nereden başlamanız gerektiğini de anlamış olacaksınız.

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!