İNGEV Başkanı Çakır’ın Suriyelilerle ilgili sözlerine Ümit Özdağ’dan Tepki: “Suriyeliler ile yaşamak istiyorsan Suriye’ye git”

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ :

İnsani Gelişme Vakfı Başkanı Vural Çakır’ın Suriyelilerle ilgili olarak “Bu ülkede kalıcılar ve biz onlarla bu ülkede beraber yaşayacağız.” sözlerine Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ sert tepki gösterdi.

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) ile İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) katkılarıyla, ‘Göçün Ekonomi Politiği’ başlığı altında İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) Başkanı Vural Çakır, Suriyelilerle ilgili olarak, “Büyük çoğunluğuyla Türkiye’de kalacak bir toplulukla karşı karşıyayız ve onlardan söz ediyoruz. Onlardan söz ettiğimizi unutmamamız lazım. Bu ülkede kalıcılar ve biz onlarla bu ülkede beraber yaşayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Çakır’ın Suriyelilerle ilgili açıklamalarına, “Suriyelilerle yaşamak istiyorsan Suriye’ye git!” şeklinde tepki gösterdi.

Özdağ, Suriyelilerin vatanlarına gönderilmeleri amacıyla Zafer partisi tarafından başlatılan imza kampanysını da hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Suriyeliler ile yaşamak istiyorsan Suriye’ye git. 9 milyon Suriyeliye beslemek için 90.8 milyar dolar harcadık. Suriyeliler kaldıkça ekonomik kriz devam edecek. Zafer Partisi’nin Suriyelilerin Suriye’ye dönmesi için düzenlediği kampanyaya imza ver, ülkemizin işgalini engelle.”

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!