İmamoğlu’nun ziyaret ettiği muhtarlık binası AKP’li belediye tarafında yıkılacak

featured

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Ekrem İmamoğlu’nu ağırlayan Bahçelievler ilçesi Şirinevler Mahalle Muhtarı İbrahim Güzel’in başına gelmeyen kalmadı. AK Partili Bahçelievler Belediye Başkanı tarafından muhtarlık merkezi kapatılan Muhtar İbrahim Güzel, tehdit edildi” açıklaması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaret ettiği Şirinevler Mahallesi Muhtarı İbrahim Güzel, AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı tarafından tehdit edildiğini söylendi.

Belediyeye ait muhtarlık binası ise boşaltıldı. Belediyenin ise bu binayı yakın zamanda yıkması bekleniyor.

İmamoğlu, 23 Mayıs’ta İstanbul’da Şirinevler Muhtarı İbrahim Güzel’i de makamında ziyaret etmişti. Ziyaret sonrası Muhtar İbrahim Güzel’in, belediyeye ait muhtarlık binasından çıkarıldığı belirtildi.

 

 

5 kuruşluk tazminat davası

Güzel, ardından sosyal medya hebasından “Başıma herhangi bir şey gelirse Bahçelievler Belediye Başkanı sorumludur” diye açıklama yaptığını, birkaç gün sonra da belediye başkanının Bahçelievler’de çalışan bütün zabıtalar ve Park Bahçeler Müdürlüğü personeli ile muhtarlığa baskına geldiğini, kendisini tehdit ettiğini anlattı.

Güzel “Devletin ona tahsis etmiş olduğu sizin, bizim, hepimizin, milletimizin maaşlarıyla çalışan personelimizin kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak bir mafya edasıyla doğrudan muhtarlığımıza girerek bizi tehdit etti. Biz şikayetçi olmamıştık. Olmayı düşünüyorduk. O bizden önce davranmış” diye konuştu. Belediye başkanının hakaret ve baskın iddiasına karşı hakkında şikayetçi olduğunu belirten Güzel, kendisinin de Bahadır hakkında şikayetçi olacağını ve 5 kuruşluk tazminat davası açacağını söyledi. Tahliye ve yıkım kararı verilen muhtarlık binasını da İBB’nin kendisine tahsis ettiği yere taşıyacaklarını dile getirdi.

 

Olayla ilgili ANKA Haber Ajansı’nda yer alan haber:

BELEDİYE BAŞKANI HAKAN BAHADIR: “ÇOK CAHİLSİN”

Muhtarlık görevlisinin cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde Belediye Başkanı Bahadır’ın Güzel’e “Çok cahilsin, çok basitsin” dediği bunun üzerine muhtarın da “Aynı şekilde size iade ediyorum” karşılığını verdiği görüldü. Tartışmanın devamında Başkan Bahadır’ın Muhtar Güzel’e “Sana bir şey söyleyeyim mi? Elimde kalırsın” dediği de görüntüdeki ses kaydına yansıdı.

Bu olayın ardından Şirinevler Mahalle Muhtarı İbrahim Güzel bir video çekerek açıklama yaptı. Güzel şunları söyledi:

“BELEDİYE BAŞKANI 400 KİŞİNİN ÖNÜNDE YAPTIĞI KONUŞMADA BENİ HEDEF GÖSTERİP TEHDİT ETMİŞTİR: 

Kıymetli komşum elimde görmüş olduğunuz, size göstermiş olduğum bu tebligat, Bahçelievler Belediyesi tarafından dün saat beşte muhtarlığımızın camına yapıştırılan ve muhtarlığımızın 12 gün içinde boşaltılması gerektiği, 12 gün sonra muhtarlığımızın yıkılacağına dair bize bildirimdir. Kıymetli komşum, Bahçelievler Belediyesi, 12 gün sonra muhtarlığımızın yıkmaya gelecek. Bu seviyeye biz nasıl geldiğimizi sizinle paylaşmak istedim. Neden muhtarlık yıkılacak? 23 Mayıs 2023 tarihinde Sayın Ekrem İmamoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanımız mahallemizde bulunan bir araziyi incelemeye geldi. Onunla araziyi inceledik, istişare yaptık. Daha sonra muhtarlığımızda ağladık ve uğurladık. Biz yapmamız gereken usulü, tertibi devam ettirdik. Ancak aynı gün Bahçeliler Belediye Başkanı Hakan Bahadır yapmış olduğu bir konuşmada 400 kişinin bulunduğu bir konferansta ‘Bugün mahallelerimizden bir tanesine Ekrem İmamoğlu gelmiş muhtar da ona teşekkür etmiş. Hadsiz muhtar, seninle hesaplaşacağız. Ekrem İmamoğlu ne yapmıştı da sen teşekkür ediyorsun seninle görüşeceğiz’ diyerek beni 400 kişi içinde hedef yapmış, hakaret etmiş, tehdit etmiştir.

100’Ü AŞKIN ZABITAYLA MUHTARLIĞA BASKINA GELDİ:

Daha sonra biz de bu tehdide, sosyal medya üzerinden cevap verdik. O da bir gün sonra yani çarşamba günü yüzü aşkın zabıtayla beraber devletin görevlendirdiği zabıtayla beraber Şirinevler Mahalle Muhtarlığı’na baskına geldi. 42 bin seçmeni olan, 115 bin insanı bulunan, Bahçelievler’de tek meydanı olan, Bahçeliler ismindense Anadolu’nun, Türkiye’nin tamamının bildiği bir Şirinevler Mahallesi’ne 150 kişi ile baskına geldi. İçeride eşim ve çocuğum varken koruması bana saldırdı. Biz de tabii gerekeni yaptık. Daha sonra çıktılar gittiler.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zafer Partisi
Zafer Partisi
Giriş Yap

Haberiniz.com.tr ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!